PrzepisFitWegańska pieczeń na święta

Wegańska pieczeń na święta

Wegańska pieczeń na święta
Pyszności
17.12.2019 12:00, aktualizacja: 16.08.2020 14:33

Wegańska pieczeń na święta to nasza najnowsza kombinacja, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Nie tylko ładnie się prezentuje, ale też genialnie smakuje. Po prostu palce lizać!

W szybkim przygotowaniu pysznej pieczeni pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

  1. 150 g świeża żurawina
  2. 1/4 szkl. erytrytol
  3. 1 łyżeczka rozmaryn
  4. 1 łyżeczka tymianek
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1 łyżeczka pieprz
  7. 1 łyżeczka kmin rzymski
  8. 1 szt. cebula
  9. 500 g pieczarki brązowe
  10. 2 szt. ząbki czosnku
  11. 1 szt. jabłko
  12. 1/2 szkl. czerwona soczewica
  13. 1/2 szkl. zielona soczewica
  14. 1/3 szkl. siemię lniane mielone
  15. 1/2 szkl. mąka migdałowa

Sposób przygotowania:

1. W garnku na palniku połącz żurawinę i erytrytol. Gotuj przez kilka minut.

Obraz

2. W robocie kuchennym podziel na mniejsze części brązowe pieczarki i jabłko. Następnie podsmaż mieszankę z urządzenia na maśle i cebuli.

Obraz

3. Ponownie użyj blendera. Tym razem połącz: zieloną i czerwoną soczewicę, mieszankę z patelni, mąkę migdałową, mielone siemię lniane, czosnek, kmin rzymski, sól, pieprz, tymianek oraz rozmaryn.

Obraz

4. Na spodzie umieść mieszankę z żurawiną. Następnie dodaj miks z grzybami.

Obraz

5. Wstaw pieczeń do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także