PrzepisWegański wrap z majonezem roślinnym

Wegański wrap z majonezem roślinnym

Wegański wrap z majonezem roślinnym
Pyszności
05.09.2020 17:00, aktualizacja: 07.09.2020 15:00

Wegański wrap z majonezem roślinnym to gotowa receptura na smaczny obiad lub kolację dla całej rodziny. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje 😍  To po prostu idealna kombinacja 👍

W naszym przepisie wykorzystaliśmy Majonez Kielecki Roślinny, który właśnie pojawił się na rynku. Warto dodać, że  producent tego produktu - Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” obchodzi w tym roku 100-tną rocznicę powstania.

Składniki:

  1. 1 szt. cukinia
  2. 1 szt. bakłażan
  3. 310 g Majonez Kielecki Roślinny
  4. 4 szt. tortille pełnoziarniste
  5. 1 szt. sałata
  6. 1 szt. czerwona papryka
  7. 1 szt. żółta papryka
  8. 1 szt. czerwona cebula
  9. 2 szt. marchewki
  10. 300 g cieciorka ugotowana
  11. 1 łyżeczka suszony czosnek
  12. 1 łyżeczka zioła prowansalskie
  13. 1 łyżeczka sól

Sposób przygotowania:

1. Podziel cukinię, papryki, marchewki oraz bakłażana w słupki. Czerwoną cebulę potnij w piórka.

Obraz

2. Przełóż warzywa do formy do pieczenia i dodaj ugotowaną cieciorkę. Teraz polej delikatnie oliwą z oliwek, po czym dopraw do smaku suszonym czosnkiem, ziołami prowansalskimi oraz solą. Piecz w piekarniku przez 10-15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

3. Przełóż majonez rośliny do rękawa cukierniczego, dzięki czemu będziesz mogła stworzyć ciekawe kształty na swoich wrapach.

Obraz

4. Na pełnoziarnistej tortilli rozprowadź majonez roślinny. Następnie dodaj sałatę, upieczone warzywa...

Obraz

5. ...kolejną porcję majonezu i cieciorkę. Zwiń końcówki do środka i gotowe.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także