PrzepisDania główneSakiewki z kapustą

Sakiewki z kapustą

Sakiewki z kapustą
Pyszności
04.10.2018 17:00, aktualizacja: 05.10.2018 08:05

Uwielbiamy kapustę kiszoną, dlatego co chwilę testujemy i łączymy ją z różnymi składnikami. I tak oto powstały sakiewki z kieszonką. Po prostu ślinka cieknie od samego patrzenia! ❤️?

Składniki:

Farsz

  1. 1 szt. jajko
  2. 500 g kapusta kiszona
  3. 300 g pieczarki
  4. 1-2 szt cebula
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1 łyżeczka pieprz

Ciasto

  1. 2 szkl. mąka wrocławska
  2. 3/4 szkl. mleko
  3. 1 łyżeczka suche drożdze
  4. 1 łyżeczka cukier
  5. 3 łyżki olej roślinny

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania ciasta. W tym celu połącz ze sobą mąkę, mleko, suche drożdże, cukier oraz olej roślinny. Zagnieć na ciasto i odstaw pod przykryciem na godzinę.

Obraz

2. W międzyczasie gotuj kapustę przez godzinę. Potem podziel ją na mniejsze kawałki.

Obraz

3. Na patelni połącz ze sobą cebulę i pieczarki. Po chwili dodaj kapustę kiszoną, sól i pieprz.

Obraz

4. Podziel ciasto drożdżowe na mniejsze kawałki. Następnie umieść na każdym kawałku ciasta przygotowany farsz. Uformuj sakiewki i posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temperatura 170 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także