Wirtualna Polska

Zapiekanka z kapustą z dodatkiem jabłka

Zapiekanka z kapustą z dodatkiem jabłka

Zapiekanka z kapustą z dodatkiem jabłka, szynki i ziemniaków to nasz najnowszy hit. Takiej kombinacji smakowej nie sposób odmówić!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Pyszne danie przygotowaliśmy przy pomocy Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Kolorowe bułeczki na śniadanie

Zapiekanka z kapustą z dodatkiem jabłka4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekanka z kapustą z dodatkiem jabłka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Jajeczna mieszanka
Kruszonka
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj wszystkie składniki. Podziel jabłka, kapustę i ziemniaki na mniejsze kawałki.
    Przygotuj wszystkie składniki. Podziel jabłka, kapustę i ziemniaki na mniejsze kawałki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie ułóż na przemian w formie do pieczenia: kapustę, plastry szynki, ziemniaki oraz jabłka. Wypełnij w ten sposób całą formę.
    Następnie ułóż na przemian w formie do pieczenia: kapustę, plastry szynki, ziemniaki oraz jabłka. Wypełnij w ten sposób całą formę.
  3. Teraz przygotuj jajeczną mieszankę ze śmietany, jajek, mleka, oregano, soli i pieprzu.
    Teraz przygotuj jajeczną mieszankę ze śmietany, jajek, mleka, oregano, soli i pieprzu.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Powstałą mieszankę przelej do formy.
    Powstałą mieszankę przelej do formy.
  5. Na koniec przygotuj kruszonkę. W tym celu wymieszaj: roztopione masło, orzechy i bułkę tartą. Rozsyp na zapiekance, po czym piecz w Ovi przez 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Na koniec przygotuj kruszonkę. W tym celu wymieszaj: roztopione masło, orzechy i bułkę tartą. Rozsyp na zapiekance, po czym piecz w Ovi przez 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×