Ziemniaczane kulki z mięsnym nadzieniem

Masz ochotę na pyszny obiad z samymi rarytasami? Oto niezawodne połączenie, któremu nie sposób odmówić ?



Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 400 g mięso wołowe mielone
- 1 łyżeczka czosnek suszony
- 1 łyżeczka papryka słodka
- 1 łyżka majeranek suszony
- 2-3 łyżki musztarda
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Ziemniaki


Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą mięso mielone, musztardę, paprykę słodką, czosnek, majeranek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Odciśnij wodę ze starych ziemniaków.
- Następnie połącz je z żółtkami, bułką, solą i pieprzem.
- Z przygotowanych mieszanek przygotuj początkowo mięsny kawałek, po czym umieść w środku pieczarkę i otocz całość w ziemniaczanej otoczce.
- Podsmaż gotowe kulki w gorącym oleju. Następnie wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze