Wirtualna Polska

Ziemniaczane kulki z mięsnym nadzieniem

Ziemniaczane kulki z mięsnym nadzieniem

Masz ochotę na pyszny obiad z samymi rarytasami? Oto niezawodne połączenie, któremu nie sposób odmówić ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Ziemniaczane kulki z mięsnym nadzieniem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ziemniaczane kulki z mięsnym nadzieniem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Ziemniaki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą mięso mielone, musztardę, paprykę słodką, czosnek, majeranek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą mięso mielone, musztardę, paprykę słodką, czosnek, majeranek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Odciśnij wodę ze starych ziemniaków.
    Odciśnij wodę ze starych ziemniaków.
  3. Następnie połącz je z żółtkami, bułką, solą i pieprzem.
    Następnie połącz je z żółtkami, bułką, solą i pieprzem.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Z przygotowanych mieszanek przygotuj początkowo mięsny kawałek, po czym umieść w środku pieczarkę i otocz całość w ziemniaczanej otoczce.
    Z przygotowanych mieszanek przygotuj początkowo mięsny kawałek, po czym umieść w środku pieczarkę i otocz całość w ziemniaczanej otoczce.
  5. Podsmaż gotowe kulki w gorącym oleju. Następnie wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Podsmaż gotowe kulki w gorącym oleju. Następnie wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×