Ziemniaki z jajkiem z piekarnika

Ziemniaki z jajkiem z piekarnika to idealna przekąska, którą podasz na ciepło – prosto z piekarnika. Takiej kombinacji nie da się odmówić ?



Do przygotowania ziemniaków użyliśmy Zoodlera marki Philips.
Zobacz także: Frytki z batatów z nuggetsami dla juniora
Składniki:
Porcje- 4 szt. ziemniaki
- 1/3 szkl. olej roślinny
- 200 g boczek wędzony
- 1 łyżka majeranek
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka sól
- 4 szt. jajka
- 20 g ser parmezan starty
Sposób przygotowania:
- Stwórz z ziemniaków spirale. W tym celu wykorzystaliśmy zoodler marki Philips.
- Przełóż ziemniaki do miski. Następnie dodaj: boczek, olej, majeranek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Z mieszanki uformuj 4 gniazda. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Dodaj do każdego gniazda z ziemniaków po jednym jajku. Na wierzchu rozsyp starty parmezan. Wstaw ponownie do piekarnika. Tym razem na 10 minut.
- I gotowe!
Komentarze