PoradyMagda Gessler dodaje do rosołu bardzo kontrowersyjny składnik. Używa go już od lat

Magda Gessler dodaje do rosołu bardzo kontrowersyjny składnik. Używa go już od lat

Rosół Magdy Gessler - Pyszności; Foto Canva.com i screen ze strony https://www.instagram.com/magdagessler_official/
Rosół Magdy Gessler - Pyszności; Foto Canva.com i screen ze strony https://www.instagram.com/magdagessler_official/
16.01.2023 18:04

Najlepszy rosół to taki, który jest przygotowywany według tradycyjnych, domowych receptur. Pomimo tego, że sposób przygotowania rosołu wygląda podobnie, to są pewne szczegóły, dzięki którym twoja zupa zyska naprawdę wyjątkowy smak. Czy zastosowanie popularnego składnika zimowych herbat to dobre rozwiązanie? Okazuje się, że tak, a rosół Magdy Gessler jest tu najlepszym przykładem.

Rosół Magdy Gessler - dzięki jednemu składnikowi nabiera wyjątkowego smaku

Są takie zupy, które z pewnością lubisz spożywać, niezależnie od pory roku. Do takiej kategorii w Twoim menu, na pewno należy rosół. Przygotowany według domowej receptury, z dodatkiem makaronu, smakuje wybornie. Są pewne patenty, które w dużym stopniu wzbogacają smak tej zupy. Zaleca się np. łączyć różne rodzaje mięs, czy dodawać wyjątkowe aromatyczne przyprawy. W przypadku tej drugiej opcji, można mówić o pewnego rodzaju zaskoczeniu, gdy weźmie się pod uwagę rosół Magdy Gessler. Czym zupa popularnej restauratorki różni się od twojego rosołu?

Goździki - Pyszności; Foto Canva.com
Goździki - Pyszności; Foto Canva.com

Z pewnością tym, że jako przyprawa zostają dodane tam goździki. Nie tylko wzmacniają one smak tej popularnej polskiej zupy, ale również wspomagają funkcje całego układu trawiennego, rozgrzewają i wzmacniają naszą odporność. To i o wiele więcej zyskasz, jeśli dodasz tę azjatycką przyprawę do gotującego się rosołu.

Dlaczego warto przygotować rosół z dodatkiem goździków?

Atuty, które zostały wyżej wspomniane, to nie jedyne powody, dla których powinieneś przyrządzić zupę, według właśnie tej receptury. Rosół w takim wydaniu smakuje wybornie i zapobiega licznym dolegliwościom. Musisz jednak pamiętać o pozostałych szczegółach, związanych z gotowaniem rosołu. Pamiętaj o sporej ilości warzyw, łączeniu mięs i pozostałych przyprawach, takich jak lubczyk, liście laurowe, czy ziele angielskie.

Przepis na rosół Magdy Gessler - Pyszności; foto: Canva
Przepis na rosół Magdy Gessler - Pyszności; foto: Canva

A jaki jest ten najbardziej właściwy moment, by dodać goździki do rosołu? Najlepiej jest to zrobić na samym początku gotowania. To sprawi, że korzenny aromat goździków, wraz z dobroczynnymi właściwościami tej przyprawy, przenikną do zupy stosunkowo szybko. Na jeden garnek gotującego się rosołu, wystarczy wrzucić około 2-3 goździków.

Masz ochotę na smaczne i szybkie przekąski? Na naszym kanale YouTube znajdziesz przepis na chrupiące bruschetty z burratą i pomidorkami:

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także