Mała i prosta sztuczka, dzięki której błyskawicznie rozdrobnisz ugotowanego kurczaka

Często w Twoich daniach pojawia się szarpane mięso? I za każdym razem najpierw je gotujesz, a potem dzielisz na mniejsze kawałki przy pomocy sztućców lub rąk?

Jeśli tak, już za chwilę poznasz genialny trik, który przyśpieszy i uprości tę czynność. Wszystko czego będziesz potrzebować to ręczny mikser.


W czym tkwi sekret?
Wiem, początkowo może brzmieć to jak zupełna abstrakcja. Bo jak przy pomocy miksera można przygotować szarpane mięso?


Odpowiedź jest bardzo prosta. Najpierw ugotuj kurczaka, tak jak zwykle to robisz. Następnie przełóż go do miski i zacznij pracować przy pomocy miksera.
Po chwili w misce zamiast zbitego mięsa z kurczaka, będziesz mieć ładnie poszarpane mięso, które będziesz mogła wykorzystać na wiele sposobów.
Czy to nie jest genialne?


Komentarze