Kategorie Porady

Mała i prosta sztuczka, dzięki której błyskawicznie rozdrobnisz ugotowanego kurczaka

Często w Twoich daniach pojawia się szarpane mięso? I za każdym razem najpierw je gotujesz, a potem dzielisz na mniejsze kawałki przy pomocy sztućców lub rąk?

Jeśli tak, już za chwilę poznasz genialny trik, który przyśpieszy i uprości tę czynność. Wszystko czego będziesz potrzebować to ręczny mikser.

W czym tkwi sekret?

Wiem, początkowo może brzmieć to jak zupełna abstrakcja. Bo jak przy pomocy miksera można przygotować szarpane mięso?

Mała i prosta sztuczka, dzięki której błyskawicznie rozdrobnisz ugotowanego kurczaka

Odpowiedź jest bardzo prosta. Najpierw ugotuj kurczaka, tak jak zwykle to robisz. Następnie przełóż go do miski i zacznij pracować przy pomocy miksera.

Po chwili w misce zamiast zbitego mięsa z kurczaka, będziesz mieć ładnie poszarpane mięso, które będziesz mogła wykorzystać na wiele sposobów.

Mała i prosta sztuczka, dzięki której błyskawicznie rozdrobnisz ugotowanego kurczaka

Czy to nie jest genialne?