PrzepisNajlepszy sernik z malinami jaki jadłam

Najlepszy sernik z malinami jaki jadłam

Najlepszy sernik z malinami jaki jadłam
Frania
27.08.2019 09:27, aktualizacja: 31.08.2019 16:33

Ciasta i desery towarzyszą nam na co dzień, dlatego warto mieć sprawdzone receptury, które nigdy nas nie zawiodą. A skoro już o takich przepisach mowa, sernik z malinami to "must have" w każdej kuchni.

I tak się składa, że mamy genialny patent, aby przygotować opisywane ciasto w prosty i przyjemny sposób. Ten przepis nigdy Cię nie zawiedzie. Co więcej, sprawisz, że Twoi goście zaniemówią z wrażenia już po jednym kęsie.

Sernik z malinami z naszej receptury to prawdziwa uczta dla podniebienia ?

Obraz

Zanim przejdziemy do rzeczy, przygotuj potrzebne składniki

Spód i kruszonka:

  • 3 szklanki przesianej mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki kakao
  • 1/3 szklanki brązowego cukru
  • 1/2 szklanki białego cukru
  • szczyptę soli
  • 190 g miękkiego masła
  • 1-2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 2 jajka

Masa sernikowa:

  • 500 g sera z wiaderka na serniki
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 300 g malin
  • łyżeczkę ekstraktu waniliowego

Sernik z malinami - dokładny przepis

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu na sernik i kruszonkę. W tym celu połącz ze sobą: mąkę, cukier, kakao, cukier brązowy, proszek do pieczenia oraz sól.
  2. Następnie dodaj kolejne składniki: masło, jajka i ekstrakt waniliowy. Dokładnie połącz wszystkie składniki.
  3. Z powstałej mieszanki odmierz 2 szklanki kruszonki i odstaw ją na bok, ponieważ jeszcze się przyda. Z tego co zostało, uformuj spód ciasta na dnie formy do pieczenia.
  4. Czas przygotować masę serową. Aby to zrobić, przy pomocy miksera połącz ze sobą: ser, skrobię kukurydzianą, cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Ponownie dokładnie wymieszaj składniki, aby powstała jednolita masa.
  5. Połowę mieszanki serowej przelej bezpośrednio na spód ciasta. Następnie ułóż maliny i na wierzchu rozprowadź pozostałą część masy.
  6. Nie zapomnij również rozsypać na wierzchu kruszonkę, którą wcześniej odłożyłaś. Wstaw sernik z malinami na godzinę do piekarnika (temperatura 180 stopni Celsjusza).
  7. I pyszne ciasto jest już gotowe!

Jak sama widzisz sernik z malinami w naszym wykonaniu jest bajecznie prosty. A jego smak, skradnie serce największego twardziela. Jeśli więc, Twoi bliscy przepadają za sernikami, ta receptura jest spełnieniem Twoich marzeń ?

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także