NewsyJeden składnik lodów Ekipy sprawia, że nie są dla każdego. Może uczulić

Jeden składnik lodów Ekipy sprawia, że nie są dla każdego. Może uczulić

Jeden składnik lodów Ekipy sprawia, że nie są dla każdego. Może uczulić
Ewa
05.05.2021 11:31

Lody Ekipy osiągnęło po prostu niesamowity sukces. Koral otwiera dodatkowe linie produkcyjne, a w sklepach lody znikają w kilka chwil.

Towar bardzo pożądany

Sukces lodów przerósł najśmielsze oczekiwania producentów. Już kilka chwil po pojawieniu się dostaw w sklepach, zamrażarki świeciły pustkami. Okazję postanowili wykorzystać sprzedawcy, stosując dość nieczyste praktyki- sprzedaż lodów Ekipy jedynie w zestawie z innymi (najczęściej słabo sprzedającymi się) lodami.

Hitem internetu była ostatnio scena bójki, do jakiej doszło w Lidlu. Przepychanina pod zamrażarkami wywołała lawinę komentarzy i śmiechu.

Producent wypuścił lody w wersji XL

Niedawno w sklepach, w odpowiedzi na ogromne zainteresowanie, pojawiły się lody w wersji XL. Jak sugeruje nazwa, są większe niż standardowe porcje. 65 ml kosztuje ok 3 zł.

Obraz

Skład nie jest najgorszy, ale...

Lody Ekipy dostępne są w dwóch smakach: sorbet cytrynowy w polewie o smaku gumy balonowej z cukrem strzelającym oraz sorbet truskawkowy z tą samą polewą i strzelającym dodatkiem. Lody nie zawierają konserwantów i barwników, a rolę słodziła pełni cukier glukozowy. Jest to zdrowsza alternatywa od powszechnego w takich produktach cukru glukozowo-fruktozowego.

Jak informuje producent na opakowaniach, zarówno truskawkowe, jak i cytrynowe lody złożone są z 7,3 g tłuszczy, 29 g węglowodanów (w tym 27 g to cukry), 0,3 białka oraz 0,02 g soli. Deklarowana wartość odżywcza każdego z lodów to 183 kcal.

Obraz

Problemem może być strzelająca polewa

W składzie strzelające polewy (która to podobno robi całą robotę) znaleźć można laktozę. Sprawia to, że z lodów zrezygnować powinni weganie i osoby, które cierpią na ostrzejszą nietolerancję laktozy.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także