Choć może wydać Ci się to absurdalne, użycie soli w kuchni sprawdza się nie tylko w przypadku pikantnych i ostrych dań. Sprawdzi się idealnie, gdy będziesz chciał rozsmakować się w owocach.
Zaskoczony? My też na początku byliśmy, ale już pierwszy kęs daje 100% pewności, że idziesz w dobrą stronę. Dodając szczyptę soli na dojrzały owoc, wzmacniasz jego naturalny aromat, a jeśli posypiesz niedojrzałe owoce, zmniejszysz ich gorycz. Brzmi absurdalnie, ale naprawdę się sprawdza!
Najprostsze triki są najlepsze!

FraniaMoja przygoda z Pysznościami rozpoczęła się ponad 3 lata temu. Razem z filmowcem Wojtkiem zaczynaliśmy kręcić filmiki z przepisami w małym studio z jednym aparatem, małą patelnią i garnkiem ? Od tamtego czasu staliśmy się największą społecznością kulinarną w Polsce, a miłość do gotowania zupełnie zmieniła moją ścieżkę zawodową. Przestałam być dziennikarką, która pisze o bieżących sprawach. Dyktafon i łamy gazety zamieniłam na garnki i przepisy. Tworzenie ciekawych dań i wypieków, pisanie artykułów o tematyce kulinarnej plus kontakt z wiernymi fanami, sprawia mi ogromną satysfakcję. W końcu czuję, że robię to, co kocham w 100% ❤️
Komentarze