Dzięki temu prostemu trikowi przygotujesz spaghetti, które można jeść rękoma!

Na pewno masz w domu foremkę na muffinki, którą dziś wykorzystamy w zupełnie inny sposób ?Już za chwilę poznasz sekret na przygotowanie spaghetti w formie babeczek.

Czy może istnieć lepsze połączenie? Moim zdaniem nie ?

Składniki:

  • 200 g ugotowanego makaronu spaghetti
  • 1,5 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 szkl parmezanu
  • 3/4 szkl. sosu pomidorowego
  • 6 klopsików

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą makaron, oliwę z oliwek i parmezan (3/4 szkl.) Dokładnie wymieszaj.
  2. W foremkach na babeczki umieść przygotowaną wcześniej mieszankę. Następnie w każdej przegródce umieść po łyżce sosu pomidorowego, na nim umieść klopsika i ponownie dodaj po łyżce sosu pomidorowego.
  3. Przed wstawieniem do piekarnika, posyp makaronowe babeczki parmezanem, który został. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  4. Smacznego!

Koniecznie daj mi znać, co myślisz o takiej kombinacji ?


Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×