Wirtualna Polska

Spaghetti z piekarnika

Spaghetti z piekarnika

Spaghetti - Pyszności

Spaghetti z piekarnika to nasz najnowszy hit. Po prostu nie jesteśmy w stanie mu odmówić. Co więcej, jego przygotowanie jest bajecznie proste 👍

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Kurczak z ryżem i brokułami

Spaghetti z piekarnika4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Spaghetti z piekarnika
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Umieść makaron w formie do pieczenia.
    Umieść makaron w formie do pieczenia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie dodaj: oliwę z oliwek, czosnek i cebulą granulowaną, sól, pieprz oraz suszoną bazylię.
    Następnie dodaj: oliwę z oliwek, czosnek i cebulą granulowaną, sól, pieprz oraz suszoną bazylię.
  3. Do garnka nie zapomnij dodać również sosu pomidorowego oraz wody.
    Do garnka nie zapomnij dodać również sosu pomidorowego oraz wody.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Na koniec dodaj świeżą bazylię i żółty ser, po czym wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Na koniec dodaj świeżą bazylię i żółty ser, po czym wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

Pyszne i oryginalne spaghetti z piekarnika

Pyszne i oryginalne spaghetti z piekarnika

Spaghetti z piekarnika? Jak najbardziej jest to możliwe. I już za chwilę dowiesz się jak je przygotować. Będzie to bardzo prosta instrukcja, którą zaczniesz realizować w ciągu kilku minut ?

Wirtualna Polska

Po prostu palce lizać! Tego nie możesz przegapić ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Do przygotowania pysznego dania będziesz potrzebować:

Główne składniki:

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
  • 400 g mielonej wołowiny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/3 szkl. posiekanej pietruszki
  • 1/3 szkl. bułki tartej
  • 1/3 szkl. tartego parmezanu
  • 1/3 szkl. mleka
  • 9 mini mozzarelli
  • szczyptę soli
  • szczyptę pieprzu
  • 250 g spaghetti

Sos pomidorowy:

  • 1200 g krojonych pomidorów
  • łyżeczkę suszonego czosnku
  • łyżeczkę kminu rzymskiego
  • szczyptę soli
  • szczyptę pieprzu
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Krok po kroku:

  1. Połącz ze sobą: mieloną wołowinę, czosnek, bułkę tartą, parmezan oraz pietruszkę.
    spaghetti z piekarnika
  2. Następnie dodaj sól i pieprz. Nie zapomnij również o dodaniu mleka, po czym wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
  3. Z przygotowanej mieszanki zrób klopsiki. Pamiętaj, aby w każdym takim kawałku umieścić mini mozzarellę.
  4. Teraz przygotuj sos pomidorowy. Aby to zrobić, połącz pomidory krojone w sosie, kmin rzymski, sól oraz pieprz.
  5. Przełóż połowę sosu do naczynia żaroodpornego. Następnie ułóż na nim surowy makaron.
  6. Rozprowadź resztę sosu i dodaj klopsiki. Po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  7. I to wszystko! Spaghetti z piekarnika jest już gotowe! ?
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

spaghetti z piekarnika

Co myślisz o takim połączeniu? Jeśli jesteś na tak, koniecznie zapoznaj się z połączeniem spaghetti i lasagne w jednym.


Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×