NewsyTen sposób jest zdecydowanie najlepszym, na przyrządzenie przepysznego łososia. Mniam!

Ten sposób jest zdecydowanie najlepszym, na przyrządzenie przepysznego łososia. Mniam!

Ten sposób jest zdecydowanie najlepszym, na przyrządzenie przepysznego łososia. Mniam!
Ala Krauzowicz
29.04.2016 16:42, aktualizacja: 23.03.2018 10:38

Czasami przyrządzanie ryby może wydawać się przerażające. Najczęściej martwimy się, że ryba będzie niedosmażona, niedogotowana czy też przesmażona lub przegotowana. Nie wiemy też czy będzie dobra w smaku... Ahh, same problemy z tymi rybami!

Na szczęście istnieje wspaniała i niezawodna metoda, dzięki której już niż nigdy nie będziesz mieć takich zmartwień. Co więcej, będziesz przyrządzać rybę z wielką przyjemnością. A jak wiadomo ryba to samo zdrowie, ponieważ zawiera wiele cennych składników odżywczych.

Obraz

Potrzebować będziesz:

  • filet z łososia
  • 2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • pęczek świeżego tymianku
  • oliwa z oliwek
Obraz

1. Pokrój cytryny na cienkie plasterki. Następnie usuń wszystkie pestki.

Obraz

2. Umieść filet z łososia w naczyniu żaroodpornym. Następnie posyp go solą i pieprzem.

Obraz

3. Polej łososia sporą ilością oliwy z oliwek. Następnie poukładaj na filecie plasterki cytryny oraz gałązki świeżego tymianku.

Obraz

Wiem, że oliwy z oliwek jest tutaj dużo, ale w ten sposób uchronisz łososia przed wysuszeniem się.

4. Włóż naczynie z rybą do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni C. Piecz przez 20-25 minut.

Obraz

Poznasz, że ryba jest gotowa, kiedy zmieni swój kolor z pomarańczowego na delikatny różowy.

5. Kiedy łosoś będzie gotowy, wyciągnij go z piekarnika. Nie musisz go nawet przekładać na talerze. Wystarczy, że położysz naczynie żaroodporne na stole i każdy nałoży sobie tyle, ile będzie chciał, przy pomocy dużej łyżki do nakładania. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także