Nie uwierzysz, ale ten tort jest niezwykle łatwy do przygotowania. Bez problemu zrobisz go sam!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się nad tym, jak wygląda praca nad stworzeniem oryginalnego ciasta, trafiłeś w dobre miejsce! Okaże się, że tort można zrobić samodzielnie w domu i nie jest to aż takie ciężkie zadanie. Choć efekt końcowy wygląda tak, jakby stworzył go wprawiony cukiernik z wieloletnim doświadczeniem.

Oczywiście na samym początku przygody z tortami, trzeba uzbroić się w cierpliwość. Łatwiej będą mieli ci, którzy posiadają odrobinę wyobraźni i zdolności manualnych.


Od czego zacząć?
Przygotowano wcześniej masę i ciasto.


Niezbędne są także narzędzia: do cięcia, smarowania i wycinania.
Choć wygląda to dość groźnie, w tym przypadku nikomu nie stanie się krzywda. Chodzi o precyzyjne przecięcie ciasta.
Przestrzenie posmarowano masą.


Powstały 'cztery piętra’.
Pora na przycięcie góry.


Odwrócono tort do góry nogami, aby…
… w ten sam sposób go uformować.


Pamiętać należy, że kształt musi być obły, aby łatwiej było do niego przymocować później płatki.
Pora na krem!


Komentarze