12 pomysłowych trików, dzięki którym świąteczne wypieki będą idealne. To takie proste!

Święta tuż, tuż, dlatego dziś przychodzę z kolejną dawką informacji, które mogą okazać się bardzo przydatne właśnie teraz.

Dzięki nim przygotujesz idealne wypieki świąteczne w łatwy i przyjemny sposób! Czego chcieć więcej? ?

#1 Świeże jajka

.

Podstawa udanego wypieku to świeże produkty. A skoro już o nich mowa, warto wspomnieć o triku, dzięki któremu będziesz mieć pewność, że jajka nadają się do użycia.

Wystarczy, że włożysz je do pojemnika z wodą. Jeśli jajko nie wypłynie ku górze, to znak, że możesz je wykorzystać!

#2 Talerzyk papierowy przyda się przy pracy z mikserem

.

Taka ochrona na mikserze sprawi, że kuchnia jak i Twój fartuszek na pewno pozostaną czyste. A co się z tym wiąże, przygotowanie ciast będzie w 100% łatwiejsze i przyjemniejsze ?

#3 Nić dentystyczna przyda się przy krojeniu ciast

.

Pieczesz wysoki biszkopt, który potem chcesz podzielić na pół? Za każdym razem efekt nie jest jednak zadawalający?

Wykorzystaj nić dentystyczną, a cały proces okaże się bajecznie prosty!

#4 Przechowywanie brązowego cukru

.

Przy wypieku potrzebujesz właśnie tego składnika, ale po otwarciu puszki, okazuje się, że w środku jest jedna wielka bryła?

Łatwo to rozwiązać! Wystarczy, że do pojemnika dodasz pianki i to wszystko!

#5 Jak efektownie udekorować ciasto?

.

Przydatna może okazać się tu obieraczka do ziemniaków. Wystarczy, że przy jej pomocy podzielisz czekoladę na mniejsze kawałki i proszę – dekoracja jest już gotowa!

#6 Krojenie ciasta

.

Ciasto podzielisz bez problemów na mniejsze kawałki przy pomocy noża, który wcześniej zwilżysz ciepłą wodą i dokładnie osuszysz. Pójdzie bardzo szybko ?

#7 Usunięcie skorupki z jajek

.

Pracując z jajkami, należy uważać ze skorupkami, które łatwo mogą dostać się do miseczki z żółtkami i białkami.

Co zrobić kiedy część skorupki z jajek dostanie się do środka? Wystarczy wyjąć ją przy pomocy pozostałej skorupki.

#8 Idealna miejscówka na wyrost ciasta

Nie możesz znaleźć ciepłego miejsca, gdzie ciasto mogłoby spokojnie podwoić swoje rozmiary? Włóż go do lekko nagrzanego piekarnika i po kłopocie!

#9 Idealne herbatniki

.

Przygotowując pierniki, zanim zaczniesz cały proces, zetrzyj masło na tarce. I to wszystko!

#10 Wykrajanie ciasteczek

.

Przed wykrajaniem, zanurz foremkę do pieczenia w mące. To zdecydowanie ułatwi cały proces przygotowania pysznych ciasteczek!

Daj znać co myślisz o dzisiejszych trikach!


Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×