PoradyOto jak przygotować stół przed podaniem posiłku. Koniec z wpadkami

Oto jak przygotować stół przed podaniem posiłku. Koniec z wpadkami

Oto jak przygotować stół przed podaniem posiłku. Koniec z wpadkami
Frania
15.10.2018 15:47, aktualizacja: 18.09.2023 12:30

Zrobienie obiadu to jedno. Ale zanim podasz pyszną kolację, czy też obiad, trzeba jeszcze przygotować stół. I tu mogą pojawić się schody.

Ale nie martw się ? Już za chwilę rozwiążemy ten problem, dzięki dwóm małym ściągom ? Z pewnością przydadzą się nie jeden raz ?

#1 Ułożenie na stół - śniadanie, kolacja

Jeśli przygotowujesz stół czy to na kolację, czy na śniadanie, wystarczy podstawowe ułożenie, na które składa się talerz, serwetka, widelec, nóż, łyżeczka i szklanka.

Obraz

Jak to powinno wyglądać:

  1. W centralnej części umieść duży talerz.
  2. Po lewej stronie powinna znaleźć się serwetka, a na niej widelec.
  3. Natomiast po prawej nóż (ostrzem do środka) oraz łyżeczka.
  4. Nie zapomnij również o szklance na wodę. Powinna znaleźć się w prawym, górnym rogu.

#2 Ułożenie na stół - obiad

W przypadku obiadu, rozszerzamy podstawowe wyposażenie o łyżkę, lampkę na wino, talerzyk na sałatę oraz miseczkę na zupę.

Obraz

Jak to powinno wyglądać:

  1. Tym razem w centralnej części umieść duży talerz. Bezpośrednio na nim ułóż mniejszy talerzyk na sałatkę oraz miseczkę na zupę.
  2. Po lewej stronie pozostaje bez zmian - serwetka, a na niej widelec.
  3. Natomiast po prawej nóż (ostrzem do środka) oraz łyżka.
  4. W prawym górnym rogu obok szklanki na wodę powinna znaleźć się lampka na wino.
Daj znać czy moja rozpiska Ci się przydała!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także