4 skuteczne sposoby na pozbycie się insektów z kuchni. Pokonaj je naturalną bronią

Uwielbiam czystą, zadbaną i pachnącą kuchnię. Kiedy więc pojawiają się w niej „niechciani goście” od razu zaczynam działać.

Jeśli również nie lubisz „wycieczek” mrówek, pająków, czy też moli, koniecznie zapoznaj się z poniższymi poradami. Skutecznie się ich pozbędziesz.


#1 Pająki
Nie dość, że pająki mogą dostać się praktycznie wszędzie, to jeszcze na ich widok ogarnia mnie prawdziwe przerażenie.


Jak się jednak okazuje istnieje naturalny środek odstraszający, dzięki któremu pająki będą trzymać się z dala od Twojej kuchni. W butelce z atomizerem połącz ok. 8 kropel olejku miętowego, 200 ml wody oraz 1/4 łyżeczki płynu do mycia naczyń. Dobrze wstrząśnij i spryskaj miejsca, które zaatakowały pająki.
#2 Karaluchy
Nikt nie chce mieć ich w swoim domu, a tym bardziej w kuchni, gdzie przygotowujemy i spożywamy jedzenie.


Jeśli karaluchy pojawią się w Twoich czterech ścianach, możesz skutecznie pozbyć się ich dzięki połączeniu dwóch składników – cebuli i sody oczyszczonej. Wystarczy, że posiekasz drobno cebulę i dodasz do niej łyżeczkę sody oczyszczonej. Następnie połóż ją w kącie kuchni.
Proces powtarzaj codziennie przez kilka dni. Po tym czasie powinnaś na dobre pozbyć się niechcianych gości.


#3 Mrówki
Mrówki w kuchni to prawdziwe utrapienie, zwłaszcza jeśli zaczną odwiedzać naszą kuchnię z całą rodziną.


Aby się ich pozbyć, wystarczy cynamon. Mrówki nie cierpią jego zapachu, dlatego wystarczy, że rozprowadzisz go w miejscach, gdzie pojawiły się insekty. I po kłopocie!
#4 Mole


I na koniec największa zmora, która potrafi wyprowadzić z równowagi nawet świętego.
Mole spożywcze nie lubią liści laurowych, lawendy i mięty. Dlatego przygotuj małe saszetki z tymi produktami i umieść je w szafkach, gdzie przechowujesz produkty sypkie.
Komentarze