Wirtualna Polska

4 skuteczne sposoby na pozbycie się insektów z kuchni. Pokonaj je naturalną bronią

4 skuteczne sposoby na pozbycie się insektów z kuchni. Pokonaj je naturalną bronią

Uwielbiam czystą, zadbaną i pachnącą kuchnię. Kiedy więc pojawiają się w niej „niechciani goście” od razu zaczynam działać.

Wirtualna Polska

Jeśli również nie lubisz „wycieczek” mrówek, pająków, czy też moli, koniecznie zapoznaj się z poniższymi poradami. Skutecznie się ich pozbędziesz.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

#1 Pająki

Nie dość, że pająki mogą dostać się praktycznie wszędzie, to jeszcze na ich widok ogarnia mnie prawdziwe przerażenie.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Jak się jednak okazuje istnieje naturalny środek odstraszający, dzięki któremu pająki będą trzymać się z dala od Twojej kuchni. W butelce z atomizerem połącz ok. 8 kropel olejku miętowego, 200 ml wody oraz 1/4 łyżeczki płynu do mycia naczyń. Dobrze wstrząśnij i spryskaj miejsca, które zaatakowały pająki.

#2 Karaluchy

Nikt nie chce mieć ich w swoim domu, a tym bardziej w kuchni, gdzie przygotowujemy i spożywamy jedzenie.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Jeśli karaluchy pojawią się w Twoich czterech ścianach, możesz skutecznie pozbyć się ich dzięki połączeniu dwóch składników – cebuli i sody oczyszczonej. Wystarczy, że posiekasz drobno cebulę i dodasz do niej łyżeczkę sody oczyszczonej. Następnie połóż ją w kącie kuchni.

Proces powtarzaj codziennie przez kilka dni. Po tym czasie powinnaś na dobre pozbyć się niechcianych gości.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

#3 Mrówki

Mrówki w kuchni to prawdziwe utrapienie, zwłaszcza jeśli zaczną odwiedzać naszą kuchnię z całą rodziną.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Aby się ich pozbyć, wystarczy cynamon. Mrówki nie cierpią jego zapachu, dlatego wystarczy, że rozprowadzisz go w miejscach, gdzie pojawiły się insekty. I po kłopocie!

#4 Mole

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

I na koniec największa zmora, która potrafi wyprowadzić z równowagi nawet świętego.

Mole spożywcze nie lubią liści laurowychlawendy i mięty. Dlatego przygotuj małe saszetki z tymi produktami i umieść je w szafkach, gdzie przechowujesz produkty sypkie.

Daj znać czy przedstawione triki przydały Ci się ?


Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×