Połowę nieobranego jabłka położył między dwoma nożami i przeciął. Powstało z niego prawdziwe arcydzieło!

Jabłka można nie tylko jeść, ale świetnie sprawdzą się jako ozdoba podczas uroczystej kolacji. Ten zabawny pomysł zamieni zwyczajny owoc w magicznego łabędzia, który dumnie będzie prezentować się na stole.

To także świetny sposób, aby przekonać swoje pociechy do tego, aby jadły owoce. Naszym zdaniem to strzał prosto w dziesiątkę!

Zrobiła sama płatki czekolady, które uformowała w kulę. Obserwuj, co stało się, kiedy polała je sosem

Ann Reardon z kanału How to Cook To przychodzi z kolejnym magicznym przepisem! Ponad 5 milionów ludzi zachwyca się tą recepturą. Deser, który nie tylko wygląda zjawiskowo, ale równie dobrze smakuje. Czekoladowy kwiat został wymyślony przez szefa kuchni Joaquim Sousa. Dzięki swoim umiejętnościom Ann może zrobić to samo u siebie w domu. I mało tego – pokaże, jak wykonać to krok po kroku! Najbardziej efektowny moment następuje wtedy, gdy wlewa się krem, a czekoladowe płatki otwierają się, ukazując przepiękne wnętrze.

Oczywiście nie ma wątpliwości, że ten deser wymaga czasu, zdolności i cierpliwości. Ale czy nie warto poświęcić się i zrobić coś z najwyższej półki?

Czy kiedykolwiek próbowałeś zrobić coś równie skomplikowanego? Daj znać w komentarzu.

Pokroił jabłko i położył na posmarowanym dżemem cieście francuskim. Musisz to zrobić w te Święta!

Czy Wam Święta także kojarzą się z panującym wszędzie zapachem cynamonu i jabłek? Jeśli tak samo jak ja lubicie to połączenie, musicie sprawdzić ten przepis na wykonanie pięknych, dekoracyjnych i jadalnych różyczek, które nie tylko są cudowną ozdobą, ale także wybornie smakują. Różane jabłka są bardzo proste do wykonania i wyglądają naprawdę fantastycznie.

Składniki na 6 róż:

– 4 jabłka
– sok z połówki cytryny
– 3 łyżki o dowolnym smaku
– ciasto francuskie
– cynamon

Koniecznie daj znać, jak wyszły Ci te małe cudeńka! My jesteśmy zachwyceni!