PoradyNie wylewaj marynaty po ogórkach konserwowych. Przyda Ci się do zrobienia czegoś przepysznego

Nie wylewaj marynaty po ogórkach konserwowych. Przyda Ci się do zrobienia czegoś przepysznego

Nie wylewaj marynaty po ogórkach konserwowych. Przyda Ci się do zrobienia czegoś przepysznego
Frania
30.06.2016 20:01, aktualizacja: 15.05.2017 15:58

Niezależnie od tego, czy je kupujesz, czy robisz własnoręcznie, ogórki konserwowe są po prostu przepyszne. Ale co zrobić z wodą po nich? Wylać? A może wykorzystać ją do czegoś przydatnego?

1. Dodaj do marynaty ocet i sok z cytryny, a dzięki temu zrobisz przepyszny sos sałatkowy. Ostrożnie tylko z dodatkami, aby całość nie była zbyt ciężka!

2. Jeśli chcesz przygotować pyszne i chrupiące mięso, polej je marynatą z ogórków. Soczyście i przepysznie!

3. Wymieszaj go np. z majonezem lub śmietaną - idealny sos do mięs. Nie ograniczaj się. Zawsze możesz stworzyć coś własnego!

4. Jeśli potrzebujesz w kuchni po prostu czegoś kwaśnego, niekoniecznie musisz sięgać po sok cytrynowy. Marynata z ogórków sprawdzi się bardzo dobrze.

5. Zrób drinka. Dodaj whiskey (lub wódkę) do soku po ogórkach. Mimo tego, że może nie brzmi to zachęcająco, smakuje wyśmienicie.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także