Wsadziła do zamrażarki jajko Kinder. Nie uwierzysz, jak smakowało po 2 dniach

Jak smakuje zamrożone jajko Kinder Joy - Pyszności; Fot. TikTok: juliazugaj (screenshot)
Jajko Kinder Joy świetnie smakuje nie tylko w swojej klasycznej formie, ale również po zamrożeniu. Popularny deser dobrze znosi niskie temperatury, a po wyjęciu z zamrażalnika nabiera przyjemnej, lekko kruchej konsystencji. Kiedy następnym razem będziesz zastanawiać się nad słodką przekąską, wypróbuj mrożone jajko Kinder.

TikTok obfituje w w nagrania, w których użytkownicy testują różne rozwiązania dotyczące m.in. kulinariów. Dzięki viralowym trendom poznaliśmy jajkotosty, prażoną kukurydzę z dodatkiem cukierków, a także niezliczone przepisy na owsianki, fit desery czy proste obiady na szybko. Swoim pomysłem na coś nowego pochwaliła się na TikToku Julia Żugaj.


Przeczytaj również: Banalna i szybka kremówka. Wszystkie ciotki będą chciały poznać ten turbo sposób
Jak smakuje zamrożone jajko Kinder?


Julia Żugaj, piosenkarka i influencerka postawiła na proste rozwiązanie. Jajko Kinder Joy, postanowiła włożyć na dwa dni do zamrażalnika i zaprezentować titokowej widowni efekty przedsięwzięcia. Jak widać na nagraniu, zamrożony deser bez problemu można wyjąć z plastikowego opakowania. Produkt ewidentnie dobrze zniósł niską temperaturę i nabrał kruchej konsystencji. Julia, po skosztowaniu zamrożonego jajka Kinder Joy, stwierdziła, że w smaku przypomina jej lody Nesquik.
@juliazugajJuz jest 🧊🍫♬ Solo – Blanka
Mimo że zarówno lody Nesquik, jak i Kinder Joy mają bardzo podobne składy, nie pochodzą od tych samych producentów. Ferrero zajmuje się produkcją słodyczy z linii Kinder, natomiast za produkty Nesquik odpowiada Nestle. W obu produktach na początku listy składników znajdziemy cukier, tłuszcze roślinne, mleko odtłuszczone i kakao w proszku, a także namiastkę wanilii.


Zobacz także: Ekspertka o jedzeniu lodów przez Polaków. Twierdzi, że robią to skrajnie nieelegancko
Tiktokowe virale kulinarne


Użytkownikom TikToka nie brakuje pomysłów na innowacyjne podejście do gotowania. Jakiś czas temu media społecznościowe podbił przepis na szybki makaron z kremową fetą. Popularność dania tkwi w prostocie. Wystarczy zapiec kostkę fety otoczoną dużą ilością pomidorków koktajlowych i polanych oliwą. Pod upieczeniu ser staje się idealnie kremowy, a słodycz pomidorków doskonale równoważy słoność fety. Trzeba dodać ulubiony makaron, wymieszać i gotowe.
Nie mniejszą popularnością cieszyła się również prażona kukurydza z dodatkiem cukierków M&M czy jajkotosty, czyli kromki chleba zapieczone w omlecie z ulubionymi dodatkami. Serca blogerów i influencerów fitness podbiła pieczona owsianka na słodko, która po wyjęciu z pieca przypomina puszyste ciasto. Weganie natomiast pokochali tzw. nature’s cereal, czyli owoce polane wodą kokosową.


Komentarze