PoradyZakazany dodatek do sałatki jarzynowej według Magdy Gessler. Ekspertka uważa, że niszczy cały smak potrawy

Zakazany dodatek do sałatki jarzynowej według Magdy Gessler. Ekspertka uważa, że niszczy cały smak potrawy

Zakazany dodatek do sałatki jarzynowej według Magdy Gessler. Ekspertka uważa, że niszczy cały smak potrawy
Paulina
22.09.2022 16:04, aktualizacja: 15.09.2023 15:47

Magda Gessler rozgrzała do czerwoności media społecznościowe wskazując zakazany dodatek do sałatki jarzynowej. Restauratorka tłumaczy, że potrafi on zupełnie zrujnować smak i konsystencję. Zobacz, jak wygląda idealna sałatka jarzynowa według Gessler!

Zakazany dodatek do sałatki jarzynowej

Ekspertka bez wahania wskazała najgorszy możliwy dodatek. Pierwszym składnikiem, który wymieniła Magda Gessler jest cebula. To warzywo ma bardzo ostry smak i zapach, i według kucharki psuje on cały smak sałatki. Cytując panią Magdę:

Nasza cebula jest bardzo mocna i jeżeli dołożymy ją dzień wcześniej, to później jak otwieramy lodówkę, to nam wyje taki gaz cebulowy - zaznacza restauratorka.
Obraz

Jakie ziemniaki wybrać do sałatki jarzynowej?

Do zrobienia sałatki jarzynowej należy wykorzystać kleiste i żółte ziemniaki. Unikajmy mączystej odmiany. Najlepiej o typ ziemniaka zapytać zaufanego handlarza. Jeśli natomiast kupujemy je w markecie, zapoznajmy się dokładnie z etykietą. Będąc przy temacie ziemniaków, przypomnijmy jak gotować jarzyny. Zamiast w wodzie, sięgnij po bulion. Mała zmiana, a sprawi, że sałatka zyska bardziej szlachetny smak.

Dlaczego warto moczyć kurki w mleku? - Pyszności; Foto: Canva.com
Dlaczego warto moczyć kurki w mleku? - Pyszności; Foto: Canva.com

Dodatki do sałatki jarzynowej

Jeśli dodajemy dużą ilość ogórków kiszonych, to równie dużo powinno tam znaleźć się jabłek. Zapewni to sałatce spójny i przyjemny smak. Magda Gessler do swojej sałatki dodaje także marynowane grzyby - najlepiej kurki. To bardzo ważne, by grzyby nie były pokrojone. Dzięki temu ich smak będzie wyczuwalny oraz od razu zobaczymy je na talerzu.

Groszek - Pyszności; Foto Canva.com
Groszek - Pyszności; Foto Canva.com

Czy Magda Gessler dodaje produkty konserwowe do sałatki?

Wydawałoby się, że w kuchni Magda Gessler stosuje się tylko świeże produkty. Jednak gwiazda kuchennych rewolucji radzi, by do tego dania dodawać groszek z puszki. Ceni go za miękką skórkę i delikatny smak. Dodatek kukurydzy z puszki, także będzie dobrym rozwiązaniem.

Jeśli jesteś fanem lekkich surówek i sałatek przedstawiamy nasz film na 5 wersji mizerii:

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także