Zaczął wkładać mięso mielone do środka cebuli. Na widok efektu końcowego dostałam ślinotoku!

Ten przepis na początku nie wydaje się zbyt ciekawy, ale z każdą sekundą zaczyna intrygować coraz bardziej… aż cieknie ślinka! Chyba już wiesz, co zrobisz na następnym grillu? Zaskoczysz swoich gości i po raz kolejny udowodnisz, że kreatywność to nieodzowna cecha każdego dobrego kucharza.

Grillowane mięsne kule w cebuli.

Czas przygotowania składników: 10 minut.

Czas gotowania/smażenia: około 60 minut. Wszystko zapiekamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku lub na grillu.

Porcja dla 4 osób.

Składniki:

– pół kilograma wołowiny

– 2 żółte cebule

– 1 opakowanie boczku

– posiekana pietruszka, pieczarki i cebulka (według uznania)

– 1 łyżka ketchupu

– 1 łyżeczka sosu sojowego i Worcester

– 1 łyżka brązowego cukru i sosu barbecue

Przygotowanie:

Oczywiście najważniejsze jest to, aby odpowiednio rozgrzać grill w taki sposób, aby się nie dymił.

Większość składników zazwyczaj każdy z nas ma w domu.

1

Zacznij od obrania cebuli i wyodrębnienia z nich 'muszelek’ takich jak na zdjęciu.

2

Do mielonego mięsa dodaj pietruszkę, ketchup, sosy, pieczarki, przyprawy i posiekaną cebulkę. Wymieszaj wszystko dokładnie.

3

Z gotowej masy uformuj kule i otocz je dwoma połówkami 'cebulowych muszelek’.

4

To, co powstało owiń boczkiem. Konstrukcję zabezpiecz wykałaczkami.

5

Kule połóż na grilla i cierpliwie czekaj na efekty. Gdy weźmiesz pierwszy kęs, będziesz wiedział o co mi chodzi. Czas pieczenia to około 40 minut. Podczas ostatnich 10 minut, posmaruj cebulową kulę swoim ulubionym sosem do barbecue.

6

Gotowe danie posyp pietruszką i delektuj się jego smakiem.

7


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×