Zaczął wkładać mięso mielone do środka cebuli. Na widok efektu końcowego dostałam ślinotoku!

Ten przepis na początku nie wydaje się zbyt ciekawy, ale z każdą sekundą zaczyna intrygować coraz bardziej… aż cieknie ślinka! Chyba już wiesz, co zrobisz na następnym grillu? Zaskoczysz swoich gości i po raz kolejny udowodnisz, że kreatywność to nieodzowna cecha każdego dobrego kucharza.

Grillowane mięsne kule w cebuli.


Czas przygotowania składników: 10 minut.
Czas gotowania/smażenia: około 60 minut. Wszystko zapiekamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku lub na grillu.


Porcja dla 4 osób.
Składniki:
– pół kilograma wołowiny


– 2 żółte cebule
– 1 opakowanie boczku


– posiekana pietruszka, pieczarki i cebulka (według uznania)
– 1 łyżka ketchupu


– 1 łyżeczka sosu sojowego i Worcester
– 1 łyżka brązowego cukru i sosu barbecue


Przygotowanie:
Oczywiście najważniejsze jest to, aby odpowiednio rozgrzać grill w taki sposób, aby się nie dymił.
Większość składników zazwyczaj każdy z nas ma w domu.
Zacznij od obrania cebuli i wyodrębnienia z nich 'muszelek’ takich jak na zdjęciu.
Do mielonego mięsa dodaj pietruszkę, ketchup, sosy, pieczarki, przyprawy i posiekaną cebulkę. Wymieszaj wszystko dokładnie.
Z gotowej masy uformuj kule i otocz je dwoma połówkami 'cebulowych muszelek’.
To, co powstało owiń boczkiem. Konstrukcję zabezpiecz wykałaczkami.
Kule połóż na grilla i cierpliwie czekaj na efekty. Gdy weźmiesz pierwszy kęs, będziesz wiedział o co mi chodzi. Czas pieczenia to około 40 minut. Podczas ostatnich 10 minut, posmaruj cebulową kulę swoim ulubionym sosem do barbecue.
Gotowe danie posyp pietruszką i delektuj się jego smakiem.
Komentarze