in

Mało kto wie do czego służy druga strona tłuczka. A naprawdę warto o tym wiedzieć!

W każdym domu można znaleźć tłuczek do mięs. I zazwyczaj każdy z nas wykorzystuje tylko jedną część tego sprzętu (końcówkę z kratką). A to duży błąd.

Już za chwilę poznasz ciekawe triki, które z pewnością się przydadzą.

#1 Ubijanie kotletów

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez Her Copper Kitchen (@her_copper_kitchen)


To najbardziej popularny sposób używania tego sprzętu.

A skoro już o tym mowa, musisz wiedzieć, że możesz wykorzystać młotek z obu stron, w zależności od rodzaju mięsa z jakim obecnie pracujesz.

I tak, kraciasta powierzchnia narzędzia służy do pracy z mięsem wieprzowym. Natomiast druga część tłuczka poradzi sobie świetnie z wołowiną oraz karkówką. Są to mięsa, które zmieniają strukturę pod wpływem temperatury, dlatego płaska strona lepiej się tu sprawdzi.

#2 Rozłupiesz orzechy

Wystarczy naprawdę niewiele, aby posmakować swoich ulubionych rarytasów. Dziadek do orzechów nie będzie potrzebny.

#3 Przy jego użyciu stworzysz również oryginalny wzorek na ciastach

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez Amana Kerkar (@amanalovescreating)


Prawda, że świetnie się prezentują? Przygotujesz je w mgnieniu oka i to bez większych problemów. Po prostu idealne połączenie!

Wiedziałaś o tych sposobach wykorzystania tłuczka do mięs? Koniecznie mi o tym napisz!