×

15 osób, które znakomicie poradziły sobie z wrednym klientem. Zemsta jest słodka!

Praca z ludźmi jest naprawdę trudna i pełna wyzwań. Goście w restauracji, klienci w sklepie potrafią czasami napsuć trochę krwi. Niektórzy pracownicy mają jednak swoje sposoby na radzenie sobie z takimi klientami.

#1 Wygląda jak niepozorna puszka

„Kiedy pracowałem jako dostawca spotkała mnie niezła śnieżyca. Od razu zadzwoniłem do klienta, że spóźnię się z jedzeniem przez warunki pogodowe, przeprosiłem. Usłyszałem w zamian za to stos wyzwisk. Powodzenia w otwieraniu tego napoju, bo wstrząsnąłem go tak mocno, jak tylko się dało”.

apparently_unoriginal

#2 Dwóch gości postanowiło zapłacić mi drobnymi za pizzę

Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie towarzyszyły temu komentarze w stylu „hehe, to mu roboty narobimy, niech liczy”. Liczyłem więc 6 krotnie, za każdym razem „myląc się” tuż przy końcu liczenia.

lonewolf15mr , Andrew Turner

#3 „Kiedy klient rzuca we mnie ostentacyjnie pieniędzmi, oddaję mu resztę w taki sam sposób”

mirellesminis , Paulien Osse

#4 Okropnym gościom zblendowałam koktajle na wynos tak, żeby małe cząstki blokowały ich słomki

ebonymallinson , Kari Sullivan

#5 Kiedy okropny klient chce zapłacić za swoje zamówienie kartą, klikam „wyjdź” lub „anuluj”, żeby musiał zrobić to jeszcze raz i stracić trochę czasu

fiercemel , Unknown

#6 Do ich salsy dodawałem ekstra ostry sos i później „nie widziałem” jak proszą o dolewkę napoju

#7 Kiedy byłem kasjerem, jeśli ktoś przychodził do mojej kasy i rozmawiał przez telefon, zawsze rozmawiałem z nimi głośno, aby utrudnić mu rozmowę

k_serasarah , Wikimedia Commons

#8 Gdy ktoś był dla mnie wredny, zapisywałem sobie jego numer

Na koniec dnia wpisywałem go do list kontaktowych różnych ubezpieczalni i innych ofert, żeby do niego wydzwaniano. Pokaz pościeli i garnków? Nie ma problemu!

Giphy

#9 Pracując w kawiarni spotykałam wielu niemiłych klientów

Nie mieszałam im wtedy kawy, żeby cały cukier i syrop pozostał na dnie.

Giphy

#10 To był mój ostatni dzień, więc mogłem zaszaleć.

Pijani i wulgarni goście chcieli mi chamsko dać 5 groszy, żebym sobie poszalał. Oddałem im z uśmiechem na ustach i stwierdzeniem „Wam przyda się bardziej, chociaż podobno mózgu nie da się kupić”

#11 Przygotowałam im espresso z kawy bezkofeinowej

coffee-brewing-methods.com

#12 Pracuję w delikatesach i kiedy klientem jest wredna, zgniatam ser po pokrojeniu, więc nie można go później rozdzielić

salt_density

#13 Czasami, jeśli zamówię zestaw dla dzieci, daję każdemu inną zabawkę

Dzieci zaczynają się kłócić, a nieuprzejmi rodzice denerwować.

Giphy

#14 Kiedyś celowo kładłem frytki w McDonald’s do góry nogami, żeby się rozsypały, gdy je wyciągali

_dee_nice_ , Wikimedia Commons

#15 Nonszalancko przełamałem ich batoniki na pół, gdy je pakowałem

Giphy
 

Wybrane dla Ciebie

6 sekretów pracy w gastronomii. Jest trudniej, niż mogłoby się wydawać!

Praca w gastronomii nie należy do najłatwiejszych. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, jak to wygląda „od kuchni”. Szefowie kuchni i pracownicy restauracji podzielili się sekretami związanymi z branżą kulinarną. O tym mogłeś nie wiedzieć! #1 W restauracji pracuje więcej osób niż myślisz Niestety zarządzanie gastronomią nie jest proste. Praca w restauracji polega […]

18 znaków ostrzegawczych, które każdego powinny zmotywować do opuszczenia restauracji

Każdy czasami lubi pójść do restauracji. To miła odmiana od codziennego gotowania. Jak jednak zweryfikować czy jedzenie w danym lokalu będzie smaczne, a obsługa godna pochwały? Pracownicy restauracji zdradzają, co powinno spowodować, aby w naszej głowie zapaliła się czerwona lampka motywująca do szybkiego opuszczenia lokalu. 1. Brak klientów Jeżeli w lokalu, usytuowanym przy ruchliwej ulicy, […]

13 restauracji, których nie powinno się odwiedzać pod żadnym pozorem. To złe znaki

Chociaż wizyty w restauracji należą głównie do przyjemności, to czasami można zaliczyć niezłe wpadki. Te osoby na pewno tam nie wrócą! #1 Chyba dość gorąco na tej kuchni #2 Interesujący sposób rozmrażania #3 Zupa z wkładką #4 Co tam się musiało dziać #5 Tak, to szczury na zapleczu #6 A tutaj takie maleństwa na sali […]

16 restauracji, które nieźle zaszalały ze swoim menu. Poniosło grafika!

Menu w restauracji to bez wątpienia ważna rzecz. Czasami niektórych restauratorów ponosi jednak fantazja. #1 Ten groszek jest chyba do góry nogami #2 Zamiast sushi- pendrive #3 Tę kaczkę chyba trochę poniosło #4 Translator chyba nie zadziałał #5 Powodzenia w rozczytaniu #6 Uroczy samolot z ryżu. Tak, samolot! #7 A za tło robi Assassins Creed […]

17 rzeczy, które zrozumie każdy, kto pracował w gastro. To pozostaje w nas na zawsze!

Człowiek może wyjść z gastro, ale gastro z człowieka nigdy nie wyjdzie. Nawet po latach z łezką sentymentu wspominamy lata pracy w restauracji 😉 #1 Dokładnie wiesz, jak złożyć zamówienie Bez długich namysłów, odpowiednia kolejność: najpierw kawa, potem wielkość. Szybko! #2 Wzdrygasz się, gdy ktoś mówi „ekspresso” Tam nie ma ani „ks” ani „x”! #3 […]

16 najlepszych zamówień, podczas których kelner i gość chyba nie do końca się zrozumieli

Okazuje się, że czasem zamówienie jedzenia może być prawdziwym wyzwaniem. A otrzymanie jedzenia- niezłą niespodzianką 😉 #1 Kiedy kelner zapyta się, co podać na deser, a Ty powiesz „nic” #2 Miało być małe piwo, to jest małe piwo #3 Kiedy poprosisz o podwójne espresso #4 Kiedy „burger z sałatą” okazuje się naprawdę burgerem z sałatą. […]

zamknij