Wirtualna Polska

Starła ziemniaki i polała je przygotowaną wcześniej mieszanką. W życiu nie jadłam czegoś tak dobrego!

Starła ziemniaki i polała je przygotowaną wcześniej mieszanką. W życiu nie jadłam czegoś tak dobrego!

Ta ziemniaczana zapiekanka jest absolutnie przepyszna i w dodatku bardzo łatwa do wykonania. Zrób ją raz, a zobaczysz, że Twoi najbliżsi będą chcieli jeść ją cały czas!

Wirtualna Polska

Składniki:

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

– 1 kg startych ziemniaków

– sól i pieprz do smaku

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

– 450 g kwaśnej śmietany

– pół kostki roztopionego masła

– pół szklanki posiekanej cebuli

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

– 340 g sera Cheddar startego na dużych oczkach

Starte ziemniaki włóż do naczynia żaroodpornego, posmarowanego wcześniej tłuszczem.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

1

Posyp je solą i pieprzem według uznania.

2

Do osobnej miski wlej kwaśną śmietanę i dolej do niej roztopione masło.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

5

Nie zapomnij dodać także cebulki!

6

Wszystko dokładnie wymieszaj.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

7

Gotową mieszankę rozprowadź na ziemniakach i bardzo delikatnie ją wymieszaj.

8
9

Posyp wszystko serem – nie żałuj go!

10

Włóż potrawę do piekarnika nastawionego na 180° C. Należy ją piec od 45 do 55 minut. Smacznego!

12


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×