10 najdziwniejszych kanapek, jakie widziałam. Ciekawe kto w ogóle wpadł na takie połączenie smaków?!

W ostatnim czasie coraz częściej zdarza nam się słyszeć o dziwnych połączenia smaków w przekąskach lub daniach. Często zastanawiam się wtedy, kto to wszystko wymyśla i przede wszystkim komu w ogóle coś takiego smakuje...

Obrazek
Ala Krauzowicz

Z jeden strony gustów i smaków jest tyle, ile ludzi na świecie, a z drugiej strony natomiast, niektóre smaki zwyczajnie do siebie nie pasują...

Poniżej zobaczysz 10 najdziwniejszych kanapek, jakie kiedykolwiek widziałam. Jestem ciekawa, która z nich zaskoczyła cię najbardziej!

#1 Kanapka z szynką, majonezem, serem i ciastkami Oreo

kanapka5

#2 Kanapka z kurczakiem, chrupkami Cheetos i ketchupem

kanapka4

#3 Kanapka z sałatką ziemniaczaną, parówkami, krakersami i syropem klonowym

kanapka7

#4 Kanapka z awokado, serem, czerwonym octem winnym i sosem sałatkowym w proszku

kanapka2

#5 Kanapka z masłem orzechowym, majonezem, bananami i ogórkami konserwowymi.

kanapka6

#6 Kanapka z sosem serowym i płatkami kukurydzianymi

kanapka3

#7 Kanapka z indykiem, chipsami, bananami i Nutellą.

kanapka1
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do pietruszki. W mig mam zdrową i smaczną surówkę
Dodaję do pietruszki. W mig mam zdrową i smaczną surówkę
Z tego warzywa robię kompot. Dzieci wypijają go prosto z garnka
Z tego warzywa robię kompot. Dzieci wypijają go prosto z garnka
Czym jest czerwona plamka na jajku? Wzbudza obrzydzenie, a nie każdy wie, co oznacza
Czym jest czerwona plamka na jajku? Wzbudza obrzydzenie, a nie każdy wie, co oznacza
Kobiety po 50-tce powinny używać. Reguluje hormony i spowalnia procesy starzenia
Kobiety po 50-tce powinny używać. Reguluje hormony i spowalnia procesy starzenia
Wielu ma ciarki na sam widok. Ja dodaję rodzynki i powidła, i zajadam ze smakiem
Wielu ma ciarki na sam widok. Ja dodaję rodzynki i powidła, i zajadam ze smakiem
Co roku na 11 listopada robię gęś faszerowaną po polsku. Goście są zachwyceni
Co roku na 11 listopada robię gęś faszerowaną po polsku. Goście są zachwyceni
Jak przyprawić gęś? To kluczowe składniki, aby była pyszna po upieczeniu
Jak przyprawić gęś? To kluczowe składniki, aby była pyszna po upieczeniu
Ryż gotuję w tym sosie. Senegalski przepis dodaje mu smaku
Ryż gotuję w tym sosie. Senegalski przepis dodaje mu smaku
Na obiad robię amerykańskie gołąbki. Prosty przepis zgarnia same komplementy
Na obiad robię amerykańskie gołąbki. Prosty przepis zgarnia same komplementy
Dodaję do ciasta na pierogi zamiast masła. Wychodzi delikatne i elastyczne
Dodaję do ciasta na pierogi zamiast masła. Wychodzi delikatne i elastyczne
Czy miód można mrozić? Słowa doświadczonego pszczelarza mogą niektórych zaskoczyć
Czy miód można mrozić? Słowa doświadczonego pszczelarza mogą niektórych zaskoczyć
Od wsparcia odporności i domowego komfortu, po nowe hity w kubku. Jesień  znakiem smaku i świadomości
Od wsparcia odporności i domowego komfortu, po nowe hity w kubku. Jesień znakiem smaku i świadomości