Kulinarna Stolica Polski

Polacy cenią sobie tradycję. Z nostalgią wspominają smaki dzieciństwa i chętnie wracają pamięcią do tego, co definiowało ulubione obiady u babci. Z drugiej strony lubią chwalić się tym, co nasze, są dumni z narodowej kultury, a jej częścią jest oczywiście kuchnia. Interesują ich lokalne smaki.

W Pysznościach czujemy ten nastrój i lubimy zabierać czytelników do czasów dzieciństwa, przypominać im dawne polskie smaki, ale też zapoznawać z tradycyjną kuchnią regionalną. Szanujemy tradycję i chcemy ją promować w nowym cyklu i plebiscycie Kulinarna Stolica Polski.

Więcej informacji już niebawem.

Zupa bania - Pyszności
Zapisz na później
Placki z patelni to przysmak z Małopolski
Zapisz na później
Moskole to specjał kuchni regionalnej
Zapisz na później
Babka ziemniaczana
Zapisz na później
Kulinarna Stolica PolskiBaba ziemniaczana jak za dawnych lat. Regionalny przysmak za grosze
oprac. Ewa Malinowska
Piróg biłgorajski to regionalny przysmak
Zapisz na później
Kulinarna Stolica PolskiRegionalny przysmak. Ciocia spod Biłgoraja piecze co tydzień
oprac. Karina Czernik
Golasy lubelskie
Zapisz na później
Buza to naturalny fermentowany napój
Zapisz na później
Tego dnia królowały ziemniaki - Pyszności
Zapisz na później