Kulinarna Stolica Polski
Polacy cenią sobie tradycję. Z nostalgią wspominają smaki dzieciństwa i chętnie wracają pamięcią do tego, co definiowało ulubione obiady u babci. Z drugiej strony lubią chwalić się tym, co nasze, są dumni z narodowej kultury, a jej częścią jest oczywiście kuchnia. Interesują ich lokalne smaki.
W Pysznościach czujemy ten nastrój i lubimy zabierać czytelników do czasów dzieciństwa, przypominać im dawne polskie smaki, ale też zapoznawać z tradycyjną kuchnią regionalną. Szanujemy tradycję i chcemy ją promować w nowym cyklu i plebiscycie Kulinarna Stolica Polski.
Więcej informacji już niebawem.
Kulinarna Stolica PolskiWakacje spędzałam na Podlasiu. Moja babcia co chwilę robiła te przepyszne gołąbki
Ewa Malinowska
Kulinarna Stolica PolskiKaszubskie ruchanki pokocha cała rodzina. Puszyste jak chmurka, słodkie i pyszne
Ewa Malinowska
Kulinarna Stolica PolskiSłupiański siekaniec dworski to danie prosto ze świętokrzyskiej wsi. Dawniej serwowano go na specjalne okazje
Ewa Malinowska
Kulinarna Stolica PolskiSztandarowe danie gospodyń z lubuskiej wsi. Takiej wołowiny jeszcze nie próbowałeś
Karina Czernik
Kulinarna Stolica PolskiSzykuję ciasto jak na placki ziemniaczane, ale ich nie smażę. Żabieckie gały najlepiej smakują na drugi dzień
Karina Czernik
Kulinarna Stolica PolskiNa Pomorzu mielone robią w nietypowy sposób. Zajadają się nawet niejadki
Ewa Malinowska
Kulinarna Stolica PolskiW Zachodniopomorskim jedzą go na potęgę. Przepis tylko dla koneserów
Adrianna Trusiuk
Kulinarna Stolica PolskiNa Śląsku nazywają to danie niebem. Po spróbowaniu od razu wiadomo, skąd wzięła się nazwa
Ewa Malinowska
Kulinarna Stolica PolskiŚledzie po szczecińsku zaskakują smakiem. Regionalny przepis warto mieć w swoim repertuarze
Ewa Malinowska
Kulinarna Stolica PolskiW lubuskim gołąbki zawijają w nietypową kapustę. Podawano je nawet na wigilię
Ewa Malinowska