16 pysznych dań, które rozgrzewają w zimę. Sycące, pyszne i łatwe do zrobienia

Kiedy na dworze zimno, to nasz żołądek domaga się pysznych, gorących potraw. Mamy dla Ciebie kilka inspiracji na chłodne popołudnia!

Obrazek
Ewa

#1 Kurczak zapiekany z ryżem i warzywami

Nie dość, że zrobisz go w jednym naczyniu, to na dodatek jest bajecznie prosty w przygotowaniu!

Obrazek

#2 Chili con carne

Porządna miska gorącego chilli to idealny patent na rozgrzanie. Ostrość może dopasować indywidualnie ;)

Obrazek

#3 Krem paprykowy z nitkami z cukinii

Dużo warzyw, dużo smaku i jeszcze więcej ciepła. Idealna propozycja na jesienno-zimowe wieczory

Obrazek

#4 Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i serem

Konkretna dawka pyszności, która nasyci naprawdę każdego.

Obrazek

#5 Żeberka w kapuście

Konkretna dawka pyszności, która skradła nasze serca.

Obrazek

#6 Gołąbki zapiekane na włoskiej kapuście

Szybkie gołąbki bez zawijania, w pysznym pomidorowym sosie? Poproszę dokładkę!

Obrazek

#7 Zapiekanka ziemniaczana z pulpetami

Pyszny obiad dla całej rodziny- te pulpety robią robotę!

Obrazek

#8 Ziołowe pieczone kopytka

Kluski w czasie mrozu wciągam jak szalona, nic więc dziwnego, że pojawiły się w tym zestawieniu. Polecam!

Obrazek

#9 Pieczone gruszki z dodatkami

Przyda się również coś słodkiego! Pieczone gruszki z serkiem będą idealnym zwieńczeniem każdego obiadu.

Obrazek

#10 Tarta ziemniaczana z pomidorkami i boczkiem

Tarta na słono w ziemniaczanej odsłonie? Pyszny obiad!

Obrazek

#11 Makaron z kurczakiem z jednego garnka

Porządna dawka ciepła z jednego garnka! Wystarczy kilka chwil, żeby wyczarować coś obłędnie pysznego.

Obrazek

#12 Fasolka po bretońsku

Ta potrawa nieodzownie kojarzy się nam z kuchnią naszych mam i babć. Moja ukochana babcia zawsze karmiła nas fasolką po kuligu!

Obrazek

#13 Curry z kalafiorem

Rozgrzewające przyprawy to coś, po co warto sięgnąć w czasie mrozu. Rozgrzeją Cię aż po koniuszki palców!

Obrazek

#14 Kurczak pieczony z batatami

Po prostu: musisz spróbować!

Obrazek

#15 Ciecierzyca tikka masala

Orientalne danie w wersji fit, które idealnie sprawdzi się na kolację po zimowym spacerze.

Obrazek

#16 Duszone udka z kurczaka z ryżem

Duszone udka z ryżem, podkręcone ostrą papryczką to smaczna, jednogarnkowa propozycja, która Cię zachwyci.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej