Wyglądają zjawiskowo i jestem pewna, że twoi znajomi będą bardzo zaskoczeni, kiedy je zobaczą. Nie traćmy więc czasu i zabierajmy się do pracy.
Składniki:
- 3 szt. pomarańcze
- 1 opak. galaretka wiśniowa
- 240 ml tequila
- 1 opak. galaretka pomarańczowa
Sposób przygotowania:
1. Każdą pomarańczę przekrój na pół i wyciśnij z nich sok do miseczki.
2. Za pomocą łyżeczki wydrąż środek każdej jednej połówki pomarańczy.
3. Przygotuj galaretkę wiśniową według zaleceń na opakowaniu, a następnie dodaj do niej 200 ml wyciśniętego soku z pomarańczy oraz 120 ml tequili. Dokładnie wymieszaj.
4. Ułóż połówki pomarańczy na blaszce na muffiny. Rozlej mieszankę wiśniową do 1/2 objętości każdej połówki pomarańczy.
5. Przygotuj galaretkę pomarańczową według zaleceń na opakowaniu, a następnie dodaj do niej 200 ml wyciśniętego soku z pomarańczy oraz 120 ml tequili. Dokładnie wymieszaj.
6. Rozlej mieszankę pomarańczową do połówek pomarańczy, w których znajduje się już mieszanka wiśniowa. Włóż blaszkę do lodówki na 5-6 godzin.
7. Po 5-6 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki. Każdą połówkę pomarańczy przekrój na mniejsza kawałki.
8. I gotowe. Miłej degustacji!