3 kolorowe smoothie w wakacyjnym wydaniu

Dziś przygotowaliśmy dla Ciebie kombinację wakacyjnych smoothie w kolorowym wydaniu. Nie tylko ugaszą pragnienie i przyniosą orzeźwienie. Dzięki ich genialnemu wyglądowi, z pewnością zrobisz furorę wśród swoich gości ❤️

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu pysznych smoothie pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

Druga warstwa

  1. 200 g maliny mrożone
  2. 1 szt. banan
  3. 1 szkl. lód
  4. 200 ml mleko roślinne ryżowe/sojowe/migdałowe

Trzecia warstwa

  1. 1 szt. banan
  2. 200 ml mleko roślinne ryżowe/sojowe/migdałowe
  3. 1 szt. pomarańcza
  4. 200 g mango mrożone

Czwarta warstwa

  1. 200 g jagody mrożone
  2. 1 szt. banan
  3. 200 g jogurt naturalny
  4. 1 szkl. lód

Szósta warstwa

  1. 300 g truskawki mrożone
  2. 1 szt. banan
  3. 200 ml mleczko kokosowe

Pierwsza warstwa

  1. 1 szt. pomarańcza
  2. 200 g mango mrożone
  3. 1 szkl. lód
  4. 200 ml mleko roślinne ryżowe/sojowe/migdałowe

Piąta warstwa

  1. 1/2 szt. ananas
  2. 1 szkl. lód
  3. 200 ml mleczko kokosowe

Sposób przygotowania:

1. W blenderze próżniowym połącz ze sobą: pomarańczę, mango, lód i mleko roślinne. Gotową mieszankę przełóż do innego naczynia.

Obrazek

2. Teraz przygotuj drugą warstwę, blendując razem: maliny, banana, lód i mleko roślinne.

Obrazek

3. Umieść obie mieszanki naprzemiennie w szklance. Na koniec udekoruj owocami. I to wszystko!

Obrazek

4. Czas na drugą kombinację. Tym razem przy pomocy blendera zmiksuj: pomarańczę, mango, banana i mleko roślinne. Jak wcześniej, gotową mieszankę przełóż do innego naczynia.

Obrazek

5. Ponownie użyj blendera, łącząc: jagody, banana, jogurt naturalny i lód.

Obrazek

6. Wypełnij szklankę obiema mieszankami. Nie zapomnij również o dekoracji z owoców. Smacznego!

Obrazek

7. Aby przygotować trzecie smoothie, umieść w blenderze: ananasa, lód i mleczko kokosowe. Przełóż powstałą mieszankę do innego naczynia.

Obrazek

8. Ostatnią warstwę przygotujesz przy pomocy: truskawek, banana i mleczka kokosowego.

Obrazek

9. Przelej obie mieszanki do szklanki i udekoruj. Nie zapomnij napisać, która z zaprezentowanych opcji najbardziej Ci się spodobała.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej