3 pasty z blendera

3 pasty z blendera stały się hitem w naszych domach. Nasi bliscy nie potrafią się im oprzeć i z Tobą będzie tak samo. Do wyboru masz pastę z pieczonej papryki, korzenną i dyni. Jest z czego wybierać!

Pyszności

Nasze pasty przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Pasta z pieczonej papryki

  1. 1/3 szkl. orzechy włoskie
  2. 1/3 szkl. krakersy
  3. 1 łyżeczka kmin rzymski
  4. 1/2 łyżeczki chili
  5. 2-3 szt. papryka pieczona, bez skórki
  6. 2 ząbki czosnek pieczone
  7. 1/3 szkl. oliwa z oliwek

Pasta korzenna

  1. 1 szt. marchewka
  2. 1 szt. pietruszka
  3. 1 szt. cebula
  4. 400 ml bulion warzywny
  5. 1/4 szkl. pestki słonecznika
  6. 1 łyżeczka kmin rzymski
  7. 2 szczypty sól z podziałem na pół
  8. 1 łyżeczka słodka papryka
  9. kilka szt. ziele angielskie;
  10. 2 szt. liście laurowe

Pasta z dyni

  1. 1 szt. dynia w postaci puree mała
  2. 100 ml sok pomarańczowy
  3. 1/4 szkl. oliwa z oliwek
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 łyżeczka curry
  6. 1 łyżeczka erytrytol
  7. 1 szt. cebula upieczona

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować pierwszą pastę, wystarczy, że połączysz w blenderze: upieczone papryki i czosnek, oliwę z oliwek, krakersy, orzechy włoskie, kmin rzymski oraz chilli. Pastę przełóż do słoiczka.

Obrazek

2. Umieść w garnku: bulion warzywny, marchewkę, cebulę, pietruszkę, ziele angielskie, liście laurowe i sól. Gotuj przez 25-30 minut.

Obrazek

3. Następnie przełóż warzywa i wywar do blendera (1/2 szkl.), pestki słonecznika, kmin rzymski, słodką paprykę i sól. I gotowe.

Obrazek

4. I na koniec połącz w blenderze: puree z dyni, sok pomarańczowy, upieczoną cebulę, oliwę z oliwek, curry, sól i erytrytol.

Obrazek

5. Gotowe pasty serwuj z pieczywem lub krakersami. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników