Sylwester zbliża się wielkimi krokami, dlatego przychodzimy do Was z pomysłem na pyszne przekąski z użyciem kabanosów. Oryginalne, ciekawe i smaczne jednocześnie, dlatego nie możecie tego przegapić!
1. Podziel ciasto na małe kwadraty, następnie w każdym polu zrób po 4 nacięcia. Na środku każdego kwadratu rozprowadź czerwone pesto.
2. Ułóż żółty ser oraz kabanosy. Zwiń jak na zdjęciu poniżej i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
3. Kolejny kawałek ciasta francuskiego podziel na drobne paseczki. Następnie rozprowadź na nich sos ajvar.
4. Każdy paseczek owiń dookoła kabanosa i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
5. Znów podziel ciasto francuskie na małe kwadraty. Na środku rozprowadź musztardę i ułóż po kawałku kabanosa.
6. Zwiń jak na zdjęciu poniżej. Nie zapomnij o dodaniu miodu oraz ziaren sezamu. Ponownie wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
7. Tym razem podziel ciasto na szerokie paski, a następnie na pół. Nie zapomnij dodać zielonego pesto i owinąć kabanosa każdym kawałkiem.
8. Tak jak wcześniej wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).