PrzepisPrzekąski4 sposoby na przekąski z kabanosów

4 sposoby na przekąski z kabanosów

Sylwester zbliża się wielkimi krokami, dlatego przychodzimy do Was z pomysłem na pyszne przekąski z użyciem kabanosów. Oryginalne, ciekawe i smaczne jednocześnie, dlatego nie możecie tego przegapić!

4 sposoby na przekąski z kabanosów
Pyszności

28.12.2018 | aktual.: 29.12.2018 18:30

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

W naszym przepisie wykorzystaliśmy kabanosy francuskie Sokołów.

Składniki:

  1. 2 opakowania kabanosy francuskie Sokołów
  2. 3 szt. ciasto francuskie
  3. 1/3 szkl. czerwone pesto
  4. 100 g biały cheddar
  5. 1/3 szkl. pasta ajvar
  6. 1/3 szkl. musztarda rosyjska
  7. 2 łyżki miód
  8. 1 łyżka sezam
  9. 1/3 szkl. zielone pesto

Sposób przygotowania:

1. Podziel ciasto na małe kwadraty, następnie w każdym polu zrób po 4 nacięcia. Na środku każdego kwadratu rozprowadź czerwone pesto.

Obraz

2. Ułóż żółty ser oraz kabanosy. Zwiń jak na zdjęciu poniżej i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

3. Kolejny kawałek ciasta francuskiego podziel na drobne paseczki. Następnie rozprowadź na nich sos ajvar.

Obraz

4. Każdy paseczek owiń dookoła kabanosa i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Znów podziel ciasto francuskie na małe kwadraty. Na środku rozprowadź musztardę i ułóż po kawałku kabanosa.

Obraz

6. Zwiń jak na zdjęciu poniżej. Nie zapomnij o dodaniu miodu oraz ziaren sezamu. Ponownie wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Tym razem podziel ciasto na szerokie paski, a następnie na pół. Nie zapomnij dodać zielonego pesto i owinąć kabanosa każdym kawałkiem.

Obraz

8. Tak jak wcześniej wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

9. Smacznego!

Obraz