56-letnia Kayah wciąż ma ciało bogini. Ze swojej diety wykluczyła tylko 4 składniki

Katarzyna Magda Rooijens, znana szerzej jako Kayah, to jedna z topowych polskich wokalistek i autorek tekstów. Przez wiele lat stworzyła wiele hitów, które śpiewają pokolenia. Wielokrotnie trafiała na listę "100 najcenniejszych gwiazd polskiego show-biznesu", która publikowana jest przez magazyn "Forbes Polska". 56-letnia artystka zachwyca również figurą. W czym tkwi jej sekret?

ObrazekKayah od lat zachwyca figurą. Fot. Instagram/ kayah_official

Odchudzanie nie jest łatwą drogą. Warto jednak poświęcić się, by osiągnąć wymarzoną sylwetkę. Doskonale wie o tym Kayah, która od lat zachwyca taką figurą, którą zazdrości jej wiele Polek. Co robi, by nie nabawić się zbędnych kilogramów? Okazuje się, że jest to droga pełna wyrzeczeń.

Kayah ma 56 lat i ciało bogini. Cały czas zachwyca zgrabną sylwetką

Kayah otwarcie mówi w mediach, że cierpi na niedoczynność tarczycy typu Hashimoto. Jest przekonana, że doprowadziła do tego przez dietę, której daleko było od ideału.

- Mam problemy z tarczycą. Doprowadziłam do pewnych braków w organizmie źle się odżywiając - wyznała Kayah przed laty na antenie stacji TVN.

Przyznała, że teraz, kiedy prowadzi odpowiednią dietę, może cieszyć się nie tylko zgrabną figurą, ale i zdrowiem. Całkowicie zrezygnowała z glutenu, cukru i nabiału. Nie je również mięsa. W jej jadłospisie często goszczą kasze, warzywa oraz chleb, który piecze samodzielnie.

Dieta bezglutenowa - co to takiego?

Dieta bezglutenowa to sposób odżywiania, który polega na całkowitej eliminacji glutenu.

Składnik ten pojawia się zarówno w produktach naturalnych, jak i przetworzonych. Gluten jest mieszaniną białek gluteliny i gliadyny znajdujących się w pszenicy, życie, jęczmieniu oraz owsie. Badanie, które pozwala na wykrycie nietolerancji na gluten wykonywane jest w oparciu o próbkę krwi żylnej. Obejmuje badanie przeciwciał przeciw endomyzjum mięśni gładkich (EMA IgA) i transglutaminazie tkankowej typu 2 (anty-TG2).

Obrazek
Jak wygląda dieta bezglutenowa? Fot. Pixabay
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej