WAŻNE
TERAZ

Legia Warszawa potwierdza. Edward Iordanescu zwolniony

8 przepysznych przepisów na deser w słoiku. Taką formą podania zachwycisz swoich gości

Znudziły Ci się klasyczne ciasta i ciasteczka? Szukasz czegoś prostego i efektownego? Przychodzimy Ci z pomocą! Oto 7 pomysłów, którymi możesz zaskoczyć swoich gości.

Obrazek
Ewa

#1 Dyniowy sernik

Kremowy, dyniowy sernik z chrupiącą kruszonką, polany sosem karmelowym. Gwarantujemy, że nawet jeśli nie jesteś fanem dyni: ten przepis pokochasz!

#2 Malinowa chmurka

Malinowa chmurka w pucharku? Czemu nie! Zaoszczędzisz w ten sposób dużo czasu, a wspaniały efekt murowany!

#3 Śmietankowy deser z brzoskwiniami

Ten deser na pewno zaskoczy Twoich gości swoją formą. A wykonanie go nie będzie trudne!

#4 Lody w słoiku

Nawet zwykłe lody można podać w niesamowity sposób. Jak? Wykorzystaj do tego małe słoiczki! Włóż do środka ulubione dodatki: lody, orzechy, owoce i posypki.

Obrazek

#5 Deser na zimno z matchą

Zielona herbata cieszy się rosnącą popularnością. I nic dziwnego: jest przepyszna i bardzo zdrowa.
Łatwo możesz z niej fantastyczny deser.

#6 Jabłkowy deser w słoiczku

Sezon na jabłka już trwa i potrwa jeszcze trochę. Warto z tego korzystać i eksperymentować z tymi owocami. Jeśli znudził Ci się klasyczny jabłecznik to ten deser na pewno przypadnie Ci do gustu

Obrazek

#7 Sernik na zimno z borówkami

Zatrzymaj na chwilę lato... w słoiku! Sernik na zimno z borówkami będzie idealnym rozwiązaniem.

Obrazek

#8 Pudding chia z truskawkami

Pyszny, smaczny i zdrowy deser? Sięgnij po pudding chia! Możesz jeść bez wyrzutów sumienia :)

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
W PRL-u były przysmakiem. Dziś nikt by nie tknął, a to duża strata
W PRL-u były przysmakiem. Dziś nikt by nie tknął, a to duża strata
Nasze babcie piekły go zawsze w świąteczne dni. W tym roku przypomnę bliskim ten pyszny deser
Nasze babcie piekły go zawsze w świąteczne dni. W tym roku przypomnę bliskim ten pyszny deser
Szarlotka białostocka ma dużo jabłek, a nie namaka i nie rozpada się. Wszystko dzięki 1 składnikowi
Szarlotka białostocka ma dużo jabłek, a nie namaka i nie rozpada się. Wszystko dzięki 1 składnikowi
Imbir zawsze przechowuję w ten sposób. Jest jędrny, zachowuje właściwości i nie pleśnieje
Imbir zawsze przechowuję w ten sposób. Jest jędrny, zachowuje właściwości i nie pleśnieje
Żyje tylko w najczystszej wodzie. Ma delikatne mięso i jest pozbawiony ości, a nie doceniamy go
Żyje tylko w najczystszej wodzie. Ma delikatne mięso i jest pozbawiony ości, a nie doceniamy go
Przed laty wypiekano chlebki zaduszne i zanoszono na cmentarz. Zaskakujące, co tam z nimi robiono
Przed laty wypiekano chlebki zaduszne i zanoszono na cmentarz. Zaskakujące, co tam z nimi robiono
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przygotowywać parówki. Wtedy nie popękają i będą mięciutkie
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przygotowywać parówki. Wtedy nie popękają i będą mięciutkie
Tylko tyle można trzymać mięso w zamrażarce. Wiele osób wciąż o tym zapomina
Tylko tyle można trzymać mięso w zamrażarce. Wiele osób wciąż o tym zapomina
Nie dolewaj oleju do kiszonej kapusty. Często tak robiłam, ale babcia udowodniła, że to błąd
Nie dolewaj oleju do kiszonej kapusty. Często tak robiłam, ale babcia udowodniła, że to błąd
Jesienią i zimą piekę czeskie ciasto. To szybki przepis, który za każdym razem zachwyca moich gości
Jesienią i zimą piekę czeskie ciasto. To szybki przepis, który za każdym razem zachwyca moich gości
To najlepszy przepis na sernik. Nie opada, nie pęka i smakuje jak z drogiej cukierni
To najlepszy przepis na sernik. Nie opada, nie pęka i smakuje jak z drogiej cukierni
Zapytałam ChatGPT, co lepsze: cynamonki po babcinemu czy z Thermomixa
Zapytałam ChatGPT, co lepsze: cynamonki po babcinemu czy z Thermomixa