Pocięła arbuza w kostkę i włożyła do zamrażarki. To, co powstało, ochłodzi Cię w upalne dni
Kiedy jest tak gorąco, że już nie można wytrzymać, wszystko czego pragniemy to coś, co przyniesie nam odrobinę ochłody. A jeśli chcemy uniknąć zbędnych kalorii, recepta jest tylko jedna - sorbet z arbuza.
01.06.2017 | aktual.: 09.06.2017 10:46
Wszystko czego potrzebujesz w tym przypadku to miąższ z arbuza bez pestek.
Sposób przygotowania
1. Rozłóż kostki z arbuza w formie do pieczenia, aby utworzyły jedną warstwę. Następnie włóż formę do zamrażarki co najmniej na 2 godziny.
2. Po tym czasie wrzuć zamarzniętego arbuza do malaksera, aby uzyskać całkowicie gładką masę.
3. Gdy już uporasz się z tym zadaniem, przerzuć arbuzową masę do mniejszych pojemników.
4. Formy włóż ponownie do zamrażarki na 1-2 godziny. Gdy będziesz gotowy, aby cieszyć się smakiem i orzeźwiającym działaniem sorbetu, wyjmij go z zamrażarki, pozostaw na 5 minut w temperaturze pokojowej i gotowe! Pychota!