Pocięła arbuza w kostkę i włożyła do zamrażarki. To, co powstało, ochłodzi Cię w upalne dni
01.06.2017 17:44, aktual.: 09.06.2017 10:46
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Kiedy jest tak gorąco, że już nie można wytrzymać, wszystko czego pragniemy to coś, co przyniesie nam odrobinę ochłody. A jeśli chcemy uniknąć zbędnych kalorii, recepta jest tylko jedna - sorbet z arbuza.
Wszystko czego potrzebujesz w tym przypadku to miąższ z arbuza bez pestek.
Sposób przygotowania
1. Rozłóż kostki z arbuza w formie do pieczenia, aby utworzyły jedną warstwę. Następnie włóż formę do zamrażarki co najmniej na 2 godziny.
2. Po tym czasie wrzuć zamarzniętego arbuza do malaksera, aby uzyskać całkowicie gładką masę.
3. Gdy już uporasz się z tym zadaniem, przerzuć arbuzową masę do mniejszych pojemników.
4. Formy włóż ponownie do zamrażarki na 1-2 godziny. Gdy będziesz gotowy, aby cieszyć się smakiem i orzeźwiającym działaniem sorbetu, wyjmij go z zamrażarki, pozostaw na 5 minut w temperaturze pokojowej i gotowe! Pychota!