Babeczki bez pieczenia z biszkoptów z genialnym kremem i kolorową polewą

Pomysłów na genialne słodkości nigdy za wiele. Tym razem przychodzimy z pomysłem na fenomenalne babeczki bez pieczenia z biszkoptów. Cała instrukcja krok po kroku już na Ciebie czeka!

Obrazek
Pyszności

Babeczki bez pieczenia - sprawdzony przepis

Doskonale wiemy, że wiele osób rezygnuje z przygotowania domowych deserów, kierując się mylnymi stereotypami: to skomplikowana procedura, łatwo coś zepsuć, albo po prostu przygotowanie czegoś słodkiego wymaga sporo czasu. A wcale nie musi tak być, o czym przekonasz się już za moment.

Nasze dzisiejsze babeczki nie wymagają pieczenia. Co więcej, do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników. Czas przygotowanie też jest mega krótki, a efekt końcowy powala na kolana. Chyba nie musimy nic więcej dodawać, aby zachęcić Cię do wypróbowania naszego najnowszego przepisu.

Składniki

  1. 1 opakowanie biszkoptów
  2. 3/4 szklanki mleka
  3. 300 g mascarpone
  4. 3 łyżki cukru pudru
  5. 2 tabliczki białej czekolady
  6. 2-3 krople czerwonego barwnika spożywczego
  7. świeże owoce do dekoracji

Przygotowanie biszkoptów

Pracę nad dzisiejszym deserem rozpoczynamy od przygotowania biszkoptów.

Na początek przygotuj miseczki, w których zrobimy nasze desery bez pieczenia. Wyłóż je folią spożywczą, dzięki której w szybki prosty i sposób wyjmiesz słodkości z foremki. Następnie przetnij w poziomie biszkopty na pół, po czym zanurz każdy element w miseczce z mlekiem.

babeczki bez pieczenia z biszkoptów z genialnym kremem i kolorową polewą

Dzięki temu zabiegowi bez problemu będziesz mogła złożyć biszkopty na pół, tworząc idealny kształt babeczek. Tak przygotowane biszkopty ułóż w foremkach wyłożonych folią spożywczą.

babeczki bez pieczenia z biszkoptów z genialnym kremem i kolorową polewą

Krem na bazie mascarpone

Teraz przygotuj krem do naszego deseru.

I możesz zrobić to na dwa sposoby. Jeśli zależy Ci na czasie i nie masz w domu śmietanki, przy pomocy robota kuchennego połącz schłodzony serek mascarpone z przesianym przez sitko cukrem pudrem.

babeczki bez pieczenia z biszkoptów z genialnym kremem i kolorową polewą

Oczywiście, jeśli masz w domu śmietankę 30% możesz dodać ją do kremu, dzięki czemu będzie jeszcze bardziej puszysty i kremowy.

Złożenie babeczek

Wracamy do pracy nad foremką z biszkoptami.

Przy pomocy zwykłej łyżki lub rękawa cukierniczego przenieść wcześniej przygotowany krem do foremek.

babeczki bez pieczenia z biszkoptów z genialnym kremem i kolorową polewą

Na koniec złóż wystające końcówki biszkoptów do środka, po czym zwiń również kawałki folii spożywczej. Tak przygotowany deser wstaw do lodówki na 30 minut do schłodzenia.

babeczki bez pieczenia z biszkoptów z genialnym kremem i kolorową polewą

W międzyczasie przygotuj różową polewę. W tym celu rozpuść białą czekoladę i połącz ją następnie z czerwonym barwnikiem spożywczym. Pamiętaj, zachowaj szczególną ostrożność, ponieważ wystarczy naprawdę 2-3 kropelki, aby uzyskać zadawalające efekty.

babeczki bez pieczenia z biszkoptów z genialnym kremem i kolorową polewą

Po 30 minutach wyjmij deserki z foremki, po czym na wierzchu rozprowadź domowej roboty polewę. Nie zapomnij również o świeżych owocach, które będą stanowić ciekawą i przede wszystkim smaczną dekorację naszych słodkości.

babeczki bez pieczenia z biszkoptów z genialnym kremem i kolorową polewą

I to wszystko! Teraz już wiesz, jak niewiele trzeba, aby jeszcze dziś przygotować genialny deser dla całej rodziny. Takim słodkościom z pewnością nikt nie będzie w stanie odmówić!

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej