Babeczki Kinder Bueno bez pieczenia. Cudownie pyszny deser, który pokocha każdy

Kremowe i delikatne babeczki Kinder Bueno przygotujesz bez użycia piekarnika. Połączenie chrupiącego spodu z kemem Kinder Bueno pokochasz od pierwszego kęsa.

Obrazek
Ewa

Deser bez pieczenia

Chociaż babeczki i muffinki kojarzą się nam głównie ze słodkimi wypiekami, to do naszego dzisiejszego deseru nie musisz nawet odpalać piekarnika. Zamiast ciasta w roli spodu występują pokruszone herbatniki. Całość wieńczy porcja pysznego kremu o smaku Kinder Bueno. Kultowe słodycze spod szyldu Kinder uwielbiają chyba wszyscy. Możesz się zatem spodziewać, że nasze niesamowicie kremowe babeczki zrobią prawdziwą furorę. Składniki są proste i łatwo dostępne, dzięki czemu z łatwością przygotujesz ten deser.

Cały przepis znajdziesz na naszym kanale YouTube:

Babeczki Kinder Bueno

Składniki:

        
  • 150 g herbatników
  • 60 g masła - roztopionego
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 50 g cukru pudru
  • 350 g mascarpone
  • 100 g czekoladek Kinder - roztopione

Sposób przygotowania:

W robocie kuchennym lub blenderze umieść maślane herbatniki i zmiel je. W garnuszku rozpuść masło, przestudź i wlej do pokruszonych herbatników. Wymieszaj składniki. Powstałą masą wyłóż foremki na babeczki. Dociśnij herbatniki łyżką, aby spód naszych babeczek był bardziej zwarty. Wstaw całość do lodówki na 3 godziny.

Obrazek
Babeczki Kinder Bueno bez pieczenia- Pyszności

W międzyczasie przejdź do przygotowania kremu. Czekoladki Kinder rozpuść w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej i odstaw, aby nieco przestygły.

Obrazek
Babeczki Kinder Bueno bez pieczenia- Pyszności

Śmietankę 30% ubij mikserem, stopniowo dodając cukier puder. W osobnej misce serek mascarpone miksujemy razem z rozpuszczonymi czekoladkami Kinder i dodajemy trzy łyżki ubitej śmietany. Masą Kinder wymieszaj przy pomocy łyżki.

Obrazek

Na schłodzone spody ciasteczkowe wyłóż krem z czekoladkami Kinder i wstaw do lodówki na 30 minut. Pozostałą bitą śmietanę przełóż do kuchennej szprycy i udekoruj nią babeczki.

Babeczki Kinder Bueno bez pieczenia- Pyszności
Babeczki Kinder Bueno bez pieczenia- Pyszności

Na koniec dodaj kawałek batonika Kinder Bueno. Babeczki przechowuj w lodówce i wyciągaj tuż przed podaniem. Smacznego!

Obrazek
Babeczki Kinder Bueno bez pieczenia- Pyszności
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej