Wystrzałowe babeczki na Sylwestra z kremem maślanym

Pomysł na wystrzałowe babeczki na Sylwestra zawsze się przyda. Tym razem mamy dla Was propozycje z kremem maślanym z brokatem w tle. Czego chcieć więcej?

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu babeczek pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips z trzepaczką

Składniki:

Babeczki

  1. 180 ml woda gazowana
  2. 250 g mąka
  3. 5 łyżek kakao
  4. 120 ml olej
  5. 1/3 szkl. cukier
  6. 3/4 szkl. dropsy czekoladowe
  7. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  8. 2 szt. jajka

Krem maślany

  1. 2 łyżki ekstrakt waniliowy
  2. 2 łyżki mleko
  3. 300 g masło miękkie
  4. 600 g cukier puder

Pozostałe składniki

  1. pisak z jadalnym brokatem do dekoracji
  2. 1/3 szkl. marmolada ulubiony smak

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od połączenia jajek, oleju i wody gazowanej. Następnie zacznij dodawać stopniowo cukier.

Obrazek

2. Nie zapomnij dodać także mąkę, kakao, proszek do pieczenia i dropsy czekoladowe.

Obrazek

3. Wypełnij papilotki na muffiny do połowy. Następnie dodaj marmoladę i ponownie mieszankę z dropsami czekoladowymi.

Obrazek

4. Piecz babeczki przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). W międzyczasie przygotuj krem maślany, łącząc ze sobą masło, cukier puder, ekstrakt waniliowy i mleko. Rozprowadź powstały krem na ostudzonych babeczkach.

Obrazek

5. Następnie przy pomocy pisaka zrób cyferki na wierzchu babeczek. I gotowe!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości