PrzepisWystrzałowe babeczki na Sylwestra z kremem maślanym

Wystrzałowe babeczki na Sylwestra z kremem maślanym

Wystrzałowe babeczki na Sylwestra z kremem maślanym
Pyszności

27.12.2019 12:00, aktual.: 16.08.2020 14:44

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Pomysł na wystrzałowe babeczki na Sylwestra zawsze się przyda. Tym razem mamy dla Was propozycje z kremem maślanym z brokatem w tle. Czego chcieć więcej?

W przygotowaniu babeczek pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips z trzepaczką

Składniki:

Babeczki

  1. 180 ml woda gazowana
  2. 250 g mąka
  3. 5 łyżek kakao
  4. 120 ml olej
  5. 1/3 szkl. cukier
  6. 3/4 szkl. dropsy czekoladowe
  7. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  8. 2 szt. jajka

Krem maślany

  1. 2 łyżki ekstrakt waniliowy
  2. 2 łyżki mleko
  3. 300 g masło miękkie
  4. 600 g cukier puder

Pozostałe składniki

  1. pisak z jadalnym brokatem do dekoracji
  2. 1/3 szkl. marmolada ulubiony smak

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od połączenia jajek, oleju i wody gazowanej. Następnie zacznij dodawać stopniowo cukier.

Obraz

2. Nie zapomnij dodać także mąkę, kakao, proszek do pieczenia i dropsy czekoladowe.

Obraz

3. Wypełnij papilotki na muffiny do połowy. Następnie dodaj marmoladę i ponownie mieszankę z dropsami czekoladowymi.

Obraz

4. Piecz babeczki przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). W międzyczasie przygotuj krem maślany, łącząc ze sobą masło, cukier puder, ekstrakt waniliowy i mleko. Rozprowadź powstały krem na ostudzonych babeczkach.

Obraz

5. Następnie przy pomocy pisaka zrób cyferki na wierzchu babeczek. I gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także