PrzepisDeseryBabeczki a'la Raffaello

Babeczki a'la Raffaello

Mamy ogromną słabość do raffaello, dlatego też postanowiliśmy połączyć je z babeczkami. W ten oto sposób powstał idealny deser, któremu nie potrafimy powiedzieć nie ?

Babeczki a'la Raffaello
Pyszności

Składniki:

Babeczki

  1. 60 g masło miękkie
  2. 140 g mąka
  3. 120 g cukier
  4. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  5. 1 szczypta sól
  6. 140 ml mleko
  7. 1 szt. jajko
  8. 1/4 łyżeczki ekstrakt waniliowy
  9. 12 szt. raffaello

Lukier

  1. 60 g serek śmietankowy
  2. 250 g cukier puder przesiany
  3. 2 łyżki wiórka kokosowe
  4. 30 g masło miękkie

Sposób przygotowania:

1. Połącz w misce mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól oraz miękkie masło.

Obraz

2. Jako kolejny składnik dodaj mleko (60 ml).

Obraz

3. W kolejnej misce połącz resztę mleka, jajko i ekstrakt waniliowy. Płynną mieszankę dodaj do sypkiego miksu i mieszaj, aż do połączenia.

Obraz

4. Wypełnij papilotki do połowy. Następnie w każdej babeczce umieść po jednym raffaello. Przykryj każdą kokosową kulkę wcześniej przygotowaną mieszanką, po czym wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

5. W międzyczasie przygotuj lukier, łącząc ze sobą: miękkie masło, serek śmietankowy, cukier puder oraz wiórka kokosowe.

Obraz

6. Przestudzone babeczki udekoruj lukrem. Nie zapomnij dodać także raffaello. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie