Pyszne spaghetti w formie babeczek

Muszę przyznać, że spaghetti to jedno z moich ulubionych dań. W związku z tym dzisiaj chciałabym podzielić się z wami wyjątkowym przepisem na to danie w wyjątkowej formie.

Obrazek
Pyszności

Jestem pewna, że czegoś takiego jeszcze nie widziałeś! Spaghetti w formie babeczek - brzmi dziwnie, ale zapewniam, że wygląda i smakuje doskonale!

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 170 g makaron spaghetti ugotowany
  2. 1 1/2 łyżki oliwa z oliwek
  3. 300 g parmezan starty
  4. 1 łyżka olej
  5. 300 g sos pomidorowy
  6. 6 szt. klopsiki
Sposób przygotowania:

1. Do miski włóż makaron spaghetti, oliwę z oliwek i 200 g startego parmezanu. Dobrze wymieszaj.

Obrazek

2. Za pomocą pędzelka nasmaruj foremki na babeczki olejem i nałóż do nich makaron spaghetti. Następnie do każdej foremki nałóż po 1 łyżce sosu pomidorowego, po 1 klopsiku i ponownie po 1 łyżce sosu pomidorowego.

Obrazek

3. Na koniec posyp babeczki z wierzchu pozostałymi 100 g startego parmezanu. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.

Obrazek

4. Po 20 minutach wyjmij z piekarnika i przełóż babeczki na talerz.

Obrazek
5. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej