PrzepisDeseryBabka bananowa z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi
Babka bananowa z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie babki bananowej z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi.
Pyszności
27.02.2018 | aktual.: 11.04.2018 16:06
1 PORCJA:
Kalorie: 404 kcal
Białka: 15g
Węglowodany: 70g
Tłuszcze: 10g
Składniki:
- 4 szt. banany pokrojone w plastry
- 2 szt. jajka
- 1/2 szklanki syrop klonowy
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
- 1/2 łyżeczki sól
- 2 szklanki płatki owsiane
- 1/3 szklanki orzechy włoskie posiekane
Sposób przygotowania:
1. Zmiksuj ze sobą 3 banany pokrojone w plastry, jajka, syrop klonowy, proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy, sól i płatki owsiane.
2. Uzyskaną masę przelej do foremki. Następnie dodaj posiekane orzechy włoskie i 1 banana pokrojonego w plastry.
3. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20 minut.
4. Po 20 minutach wyjmij gotową babkę z piekarnika i pokrój ją na kawałki.
5. Smacznego!