PrzepisDeseryBabka truskawkowa z blendera

Babka truskawkowa z blendera

Babka truskawkowa z blendera udekorowana domowym lukrem, świeżymi owocami oraz listkami mięty ma w sobie to "coś"! Ślinka cieknie od samego patrzenia.

Babka truskawkowa z blendera
Pyszności

Dzisiejszy wypiek przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

  1. 15 szt. truskawki
  2. 4 szt. jajko
  3. 100 ml olej
  4. 220 ml mleko
  5. 250 g cukier
  6. 300 g mąka
  7. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  8. lukier do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od zblendowania truskawek i jajek.

Obraz

2. Następnie dodaj do mieszani olej, mleko,

Obraz

3. ...cukier, mąkę oraz proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Oprócz formę do pieczenia mąką. Następnie przełóż do niej przygotowany miks i wstaw do piekarnika na 55 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Ostudzone ciasto udekoruj domowym lukrem, świeżymi truskawkami i miętą.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie