Babka z bakaliami

Odkąd pierwszy raz skosztowaliśmy tę babkę, nie chcemy jeść żadnej innej. To po prostu idealna kombinacja, w której znajdziesz dosłownie wszystko ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 250 g owoce kandyzowane
  2. 4 szt. jajka
  3. miód do dekoracji
  4. 80 g mąka migdałowa
  5. 100 ml sok ananasowy
  6. 250 g mąka
  7. 220 g masło miękkie
  8. 220 g cukier muscovado
  9. 80 g orzechy pekan posiekane
  10. 60 g rodzynki
  11. 40 g suszone morele posiekane

Sposób przygotowania:

1. W mikserze połącz ze sobą miękkie masło, cukier muscovado oraz jajka.

Obrazek

2. Następnie dodaj mąkę oraz sok ananasowy.

Obrazek

3. Nie zapomnij dodać również mąki migdałowej, orzechów pekan, rodzynek, suszonych moreli i owoców kandyzowanych. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Powstałą mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 2 godziny (temp. 140 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Udekoruj babkę przy pomocy miodu i produktów, które użyłaś wcześniej. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇