PrzepisDeseryBabka z bakaliami

Babka z bakaliami

Babka z bakaliami
Pyszności

28.12.2018 12:00, aktual.: 04.12.2021 20:52

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Odkąd pierwszy raz skosztowaliśmy tę babkę, nie chcemy jeść żadnej innej. To po prostu idealna kombinacja, w której znajdziesz dosłownie wszystko ?

Składniki:

  1. 250 g owoce kandyzowane
  2. 4 szt. jajka
  3. miód do dekoracji
  4. 80 g mąka migdałowa
  5. 100 ml sok ananasowy
  6. 250 g mąka
  7. 220 g masło miękkie
  8. 220 g cukier muscovado
  9. 80 g orzechy pekan posiekane
  10. 60 g rodzynki
  11. 40 g suszone morele posiekane

Sposób przygotowania:

1. W mikserze połącz ze sobą miękkie masło, cukier muscovado oraz jajka.

Obraz

2. Następnie dodaj mąkę oraz sok ananasowy.

Obraz

3. Nie zapomnij dodać również mąki migdałowej, orzechów pekan, rodzynek, suszonych moreli i owoców kandyzowanych. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Powstałą mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 2 godziny (temp. 140 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Udekoruj babkę przy pomocy miodu i produktów, które użyłaś wcześniej. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także