PrzepisPrzekąskiBagietka czosnkowa faszerowana pysznym dipem
Bagietka czosnkowa faszerowana pysznym dipem
Bagietka to pieczywo, które wywodzi się z Francji. Została wymyślona przez piekarzy podczas wojny, ponieważ żołnierzom łatwiej było umieścić długą bułkę w kieszeni. Bagietka czasami nazywana jest także bułką francuską lub paryską.
Pyszności
26.09.2018 | aktual.: 26.09.2018 11:16
Bardzo często używamy bagietek do wykonywania kanapek. Dzisiaj jednak pokażę ci, jak zrobić przepyszną bagietkę czosnkową faszerowaną dipem ze szpinakiem i karczochami. Próbowałam i polecam ją każdemu.
Składniki:
- 200 g serek śmietankowy
- 120 g mozzarella starta
- 120 g liście szpinaku drobno posiekane
- 100 g karczochy
- 1 1/2 łyżki czosnek granulowany
- 1 szt. bagietka
- 120 g masło roztopione
- 3 ząbki czosnek drobno posiekany
- 1/2 pęczka pietruszka drobno posiekana
Sposób przygotowania: