PrzepisSzybkie i tanieBagietka z piekarnika z dodatkami

Bagietka z piekarnika z dodatkami

Bagietka z piekarnika to świetny pomysł na genialną kolację. Tym bardziej z kolorowymi i smacznymi dodatkami. Takie połączenia lubimy najbardziej! A Ty?

Bagietka z piekarnika z dodatkami
Pyszności

01.01.2020 | aktual.: 03.01.2020 15:17

Składniki:

  1. 1 szt. bagietka
  2. 5 szt. szynka plastry
  3. 1/2 łyżeczki sól
  4. 10 szt. ser żółty plastry
  5. 1/2 szt. ogórek szklarniowy
  6. 1 szt. pomidor
  7. 1/2 szt. czerwona cebula
  8. 1/3 szt. sałata lodowa
  9. 50 g masło miękkie
  10. 2 szt. ząbki czosnku
  11. 1 pęczek natka pietruszki posiekana

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mieszanki z masłem. W tym celu połącz: miękkie masło, ząbki czosnku, natkę pietruszki i sól.

Obraz

2. Podziel bagietkę na kilka części. Każdy element ponacinaj jeszcze wzdłuż.

Obraz

3. Rozprowadź masło czosnkowe na bagietce. Następnie dodaj plastry szynki i sera.

Obraz

4. Tak przygotowane bagietki wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Upieczone bagietki podawaj z sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem i czerwoną cebulą. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie