Bagietka z piekarnika to świetny pomysł na genialną kolację. Tym bardziej z kolorowymi i smacznymi dodatkami. Takie połączenia lubimy najbardziej! A Ty?
Pyszności
Składniki:
1 szt. bagietka
5 szt. szynka plastry
1/2 łyżeczki sól
10 szt. ser żółty plastry
1/2 szt. ogórek szklarniowy
1 szt. pomidor
1/2 szt. czerwona cebula
1/3 szt. sałata lodowa
50 g masło miękkie
2 szt. ząbki czosnku
1 pęczek natka pietruszki posiekana
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mieszanki z masłem. W tym celu połącz: miękkie masło, ząbki czosnku, natkę pietruszki i sól.
2. Podziel bagietkę na kilka części. Każdy element ponacinaj jeszcze wzdłuż.
3. Rozprowadź masło czosnkowe na bagietce. Następnie dodaj plastry szynki i sera.
4. Tak przygotowane bagietki wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
5. Upieczone bagietki podawaj z sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem i czerwoną cebulą. Smacznego!