PrzepisŚniadanieBagietka z wołowiną, sosem barbecue, jalapeño, serem i masłem czosnkowym

Bagietka z wołowiną, sosem barbecue, jalapeño, serem i masłem czosnkowym

Bagietka z wołowiną, sosem barbecue, jalapeño, serem i masłem czosnkowym
Pyszności

08.05.2017 17:28, aktual.: 31.05.2017 15:10

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie bagietki z wołowiną, sosem barbecue, jalapeño, serem i masłem czosnkowym.

Składniki:

  1. 1 łyżka olej
  2. 300 g wołowina zmielona
  3. sól
  4. 8 łyżek sos barbecue
  5. 1 szt. bagietka
  6. 1 szt. cebula czerwona posiekana
  7. marynowane jalapeños pokrojone w plastry
  8. ser żółty starty
  9. 50 g masło
  10. 1 ząbek czosnek przeciśnięty przez praskę
  11. 20 g natka pietruszki posiekana
Sposób przygotowania:

1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią wołowinę. Kiedy będzie dosmażona, dodaj sos barbecue i dobrze wszystko wymieszaj.

Obraz

2. Przekrój bagietkę na pół. Każdą połówkę rozkrój na 2 połowy. Do dwóch połówek nałóż usmażone mięso, posiekaną cebulę oraz plastry jalapeño.

Obraz

3. Na koniec dodaj starty ser żółty i przykryj bagietki dwoma pozostałymi połówkami.

Obraz

4. W misce wymieszaj ze sobą masło, czosnek, pietruszkę i sól. Zduś za pomocą widelca.

Obraz

5. Ułóż bagietki na blaszce i nasmaruj ich wierzch masłem czosnkowym. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez 15 minut.

Obraz

6. Po 15 minutach wyjmij gotowe bagietki z piekarnika.

Obraz
7. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także