PrzepisŚniadanieBagietka z wołowiną, sosem barbecue, jalapeño, serem i masłem czosnkowym
Bagietka z wołowiną, sosem barbecue, jalapeño, serem i masłem czosnkowym
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie bagietki z wołowiną, sosem barbecue, jalapeño, serem i masłem czosnkowym.
Pyszności
08.05.2017 | aktual.: 31.05.2017 15:10
Składniki:
- 1 łyżka olej
- 300 g wołowina zmielona
- sól
- 8 łyżek sos barbecue
- 1 szt. bagietka
- 1 szt. cebula czerwona posiekana
- marynowane jalapeños pokrojone w plastry
- ser żółty starty
- 50 g masło
- 1 ząbek czosnek przeciśnięty przez praskę
- 20 g natka pietruszki posiekana
Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią wołowinę. Kiedy będzie dosmażona, dodaj sos barbecue i dobrze wszystko wymieszaj.
2. Przekrój bagietkę na pół. Każdą połówkę rozkrój na 2 połowy. Do dwóch połówek nałóż usmażone mięso, posiekaną cebulę oraz plastry jalapeño.
3. Na koniec dodaj starty ser żółty i przykryj bagietki dwoma pozostałymi połówkami.
4. W misce wymieszaj ze sobą masło, czosnek, pietruszkę i sól. Zduś za pomocą widelca.
5. Ułóż bagietki na blaszce i nasmaruj ich wierzch masłem czosnkowym. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez 15 minut.
6. Po 15 minutach wyjmij gotowe bagietki z piekarnika.
7. Smacznego!