Bananowe naleśniki z kawą

Bananowe naleśniki z kawą na słodko to nasz najnowszy hit. Kiedy je przygotowujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka! Po prostu ślinka cieknie.

Obrazek
Pyszności

Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Nadzienie

  1. 8 łyżek krem czekoladowy
  2. 8 szt. banany
  3. 1/3 szkl. orzechy włoskie

Ciasto na naleśniki

  1. 2 szt. banany
  2. 2 szt. jajka
  3. 300 ml mleko
  4. 1/4 szkl. cukier
  5. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  6. 2 łyżki kawa rozpuszczalna
  7. 250 g mąka

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: banany, jajka, mleko...

Obrazek

2. ...cukier, proszek do pieczenia, kawę rozpuszczalną i mąkę. Zblenduj na gładką konsystencję.

Obrazek

3. Usmaż naleśniki z wcześniej przygotowanego ciasta naleśnikowego.

Obrazek
Idealne ciasto na naleśniki - Pyszności

4. Na każdym naleśniku rozprowadź krem czekoladowy, plastry banana i posiekane orzechy. Zwiń w rulon.

Obrazek
Nakładanie farszu - Pyszności

5. I gotowe!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser