PrzepisDania główneBatatowa lasagne

Batatowa lasagne

Batatowa lasagne
Pyszności

30.09.2018 18:30, aktual.: 01.10.2018 10:42

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Tego jeszcze u nas nie było! Bataty w formie lasagne, my jesteśmy zachwyceni. I mamy nadzieję, że również będziecie zadowoleni ?

Składniki:

  1. 3-4 szt batat
  2. 1 szt papryka czerwona
  3. 1 szt papryka żółta
  4. 7 szt jajka
  5. 250 g świeży szpinak
  6. 3 łyżki świeży koperek posiekany
  7. 2 łyżki masło
  8. 3 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Pokrojone i polane oliwą z oliwek bataty piecz w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Obraz

2. W misce połącz ze sobą: jajka, czerwoną i żółtą paprykę, świeży koperek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. W formie do pieczenia ułóż podpieczone bataty. Następnie stwórz warstwę ze świeżego szpinaku...

Obraz

4. ... kolorowej mieszanki i ponownie szpinaku oraz mieszanki.

Obraz

5. Na wierzchu ułóż resztę batatów. Wstaw formę do piekarnika na 30 minut, temp. 180 stopni Celsjusza.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz