PrzepisDania główneBatatowa lasagne

Batatowa lasagne

Batatowa lasagne
Pyszności

30.09.2018 18:30, aktual.: 01.10.2018 10:42

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Tego jeszcze u nas nie było! Bataty w formie lasagne, my jesteśmy zachwyceni. I mamy nadzieję, że również będziecie zadowoleni ?

Składniki:

  1. 3-4 szt batat
  2. 1 szt papryka czerwona
  3. 1 szt papryka żółta
  4. 7 szt jajka
  5. 250 g świeży szpinak
  6. 3 łyżki świeży koperek posiekany
  7. 2 łyżki masło
  8. 3 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Pokrojone i polane oliwą z oliwek bataty piecz w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Obraz

2. W misce połącz ze sobą: jajka, czerwoną i żółtą paprykę, świeży koperek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. W formie do pieczenia ułóż podpieczone bataty. Następnie stwórz warstwę ze świeżego szpinaku...

Obraz

4. ... kolorowej mieszanki i ponownie szpinaku oraz mieszanki.

Obraz

5. Na wierzchu ułóż resztę batatów. Wstaw formę do piekarnika na 30 minut, temp. 180 stopni Celsjusza.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także