PrzepisDeseryPyszne batoniki z masłem orzechowym, czekoladą i paluszkami
Pyszne batoniki z masłem orzechowym, czekoladą i paluszkami
Jeżeli szukasz przepisu na ciekawy i nietypowy deser, to znajdujesz się w idealnym miejscu. W tym artykule pokażę ci jak przyrządzić pyszne batoniki z masłem orzechowym, czekoladą i paluszkami.
Pyszności
18.10.2016 | aktual.: 01.06.2017 12:58
Mmm, już na sam ich widok cieknie mi ślinka... Koniecznie wypróbuj, a na pewno je pokochasz!
Przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
6 tabliczek mleczna czekolada roztopiona
paluszki
230 g masło orzechowe
115 g masło roztopione
230 g cukier puder
Sposób przygotowania:
1. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia równomiernie rozlej i rozsmaruj 3 tabliczki roztopionej czekolady. Następnie rozłóż na niej paluszki i włóż blaszkę do zamrażarki na 20 minut.
2. Do miski włóż masło orzechowe, roztopione masło i cukier puder. Dokładnie wymieszaj.
3. Po 20 minutach wyjmij blaszkę z zamrażarki i wlej do niej mieszankę z masła orzechowego, a następnie polej ją 3 roztopionymi tabliczkami mlecznej czekolady. Włóż blaszkę do zamrażarki na kolejne 20 minut.
4. Po 20 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika i pokrój masę na batoniki.